Stichting Spoed

33

Stichting SPOED draagt er zorg voor dat voldoende vrijwilligers in Diepenheim en Markvelde getraind zijn om te kunnen reanimeren en dat zij de aanwezige AED’s kunnen bedienen.

Vrijwilligers die getraind zijn schrijven zich in via het lekenhulpsysteem “Hartslag Nu”. Indien iemand in de buurt een hartstilstand krijgt dan worden er vrijwilligers opgeroepen om te gaan reanimeren of de AED op te halen. Zo kan er gestart worden met reanimeren voordat de ambulance is gearriveerd. Het is aangetoond dat dit levens kan redden.

Stichting Spoed organiseert hiervoor jaarlijks herhalings reanimatie + AED trainingen. Dit najaar zullen er tevens een aantal basistrainingen worden georganiseerd.

Alle basisprincipes van het reanimeren en bedienen van een AED worden stapsgewijs aangeleerd.

De basistrainingen vinden in week 44 (30 oktober t/m 4 november) plaats. Mocht je hiervoor belangstelling hebben dan kun je je melden via de e-mail: stspoedcursus@gmail.com

De herhalingstrainingen worden in week 45 en 46 gegeven. De cursisten ontvangen hiervoor een uitnodiging per mail.

De trainingen worden in het pand van Janna in Diepenheim gegeven.

Na deze training wordt van de vrijwilliger verwacht dat deze deelneemt via het lekenhulpverleningssysteem “Hartslag Nu”. In dat geval neemt de Stichting Spoed de kosten voor het volgen van de training voor haar rekening.