Stichting Hanna van Hendrik en Samen1Twente zoeken vrijwilligers

176

Stichting Hanna van Hendrik en Samen1Twente hebben het voor een groep van kwetsbare eenzame ouderen uit oa Diepenheim en Markelo mogelijk gemaakt om naar de voorstelling te komen. Echter is dit alleen realiseerbaar met hulp van vrijwilligers uit Hof van Twente.

Voor de voorstelling van 11 september (start voorstelling 14.00 uur) zoeken wij nog zo’n 40 vrijwilligers die deze dag een oudere willen begeleiden. De dag is een compleet verzorgd “uitje” inclusief vervoer, lunch en entree. De vrijwilliger begeleidt die dag de oudere, gaat samen met de oudere de voorstelling bekijken en gaat daarnaast met de oudere in gesprek.

Rondom deze theaterbeleving ligt dan de hopelijk de basis voor blijvend waardevol contact. Hiermee kunnen we een steentje bijdragen tegen eenzaamheid.

Het enige wat van de vrijwilliger wordt gevraagd is dat deze dit najaar een sessie bijwoont om meer te leren rondom eenzaamheid en dat er contact gehouden wordt met de oudere; dat kan zijn een belletje, een kopje koffie of misschien wel een tweede bezoek aan een theatervoorstelling. En er wordt een kleine bijdrage van €20,- p.p. gevraagd (net als aan de ouderen. Om dit traject mede mogelijk te maken)

Ben jij die persoon of ken jij iemand die er graag voor zorgt dat een kwetsbare oudere een mooie dag heeft (op 11 september 2022) en hopelijk een nieuw waardevol contact krijgt, dan ziet Stichting Hanna van Hendrik en Samen1Twente je aanmelding graag tegemoet.

Dat kunnen leden van een sportteam zijn, een bridgeclub, een businessclub, een kerkgemeenschap, buurthuis enzovoort.

Voor vragen of aanmelding kun je een appje sturen 06-53724516 of mailen (zie adressen hieronder)

gmstockentree@gmail.com 

–  jeroen@samen1twente.nl

– Info op de site: www.samen1twente.nl