Stem op Groene Vingers-project OPO bij Vinckeboom

135

Geef 10 Punten voor het Groene Vingers-project!

Net buiten Diepenheim, op Landgoed Nijenhuis, ligt Buitenplaats Vinckeboom. Dit is een uitgestrekt domein van 8,5 hectare met een mozaïek van bosgebieden en weiden.

Hier op dit landgoed willen we onze gezamenlijke droom realiseren om een plek te creëren waar we de kinderen van onze scholen leren over het belang van duurzaamheid, de rijkdom van biodiversiteit en de noodzaak om harmonieus samen te leven met onze omgeving. Het moet een plek worden waar kinderen niet alleen de grond onder hun vingertoppen voelen, maar ook de verantwoordelijkheid VOOR onze planeet. ‘Project Groene Vingers’ is zo’n avontuurlijke ontdekkingsreis, waarbij de kinderen worden uitgenodigd om de grote en kleine wonderen van de natuur te ontdekken en verkennen.

We willen dit project, waar de eerste resultaten al ter plekke te zien zijn, niet alleen voortzetten maar ook uitbreiden met o.a.

  • Overkappingen voor buitenlessen
  • Een buitenkeuken
  • Een drietal BSO-bussen voor vervoer van en naar de buitenplaats
  • Tuingereedschap, werktafels, wildcamera’s etc.
  • Bekostiging inzet van een vakleerkracht

Leerlingen van alle leeftijden zullen hier actief zijn en betrokken worden bij het spelen en werken in de natuur, variërend van graven en maaien tot plukken, arrangeren, wroeten, bouwen, proeven, koken en onderzoeken.

Jaarlijks geeft stichting VOOR 10% van haar volledige omzet aan projecten waar de wereld mooier van wordt. Wij vinden dat Groene Vingers zo’n project is!

Op de website van “VOOR” kun je je mobiele nummer invullen (wordt niet opgeslagen) waarna je per sms een unieke code toegestuurd krijgt. Hiermee kun je 10 punten geven aan ons Groene Vingers-project!

Klik hier om op ons te stemmen!