OBS Stedeke kookt!

44

Onlangs organiseerde groep 7 van obs Stedeke een schitterend viergangendiner voor hun ouders, broers en zussen, leraren en sponsoren. Deze jonge culinaire talenten hadden alles tot in de puntjes voorbereid: van de heerlijke gerechten tot aan de perfecte service.
De kinderen waren al weken druk met kooklessen, waarbij ze zalm gingen bereiden, kipsaté hebben gebakken en een toetje met chocolademousse maakten. Uit het oogpunt van zelfredzaamheid en gezond eten wil Stichting OPO kinderen een goede basis meegeven voor hun ideeën over voedsel.
De avond begon met een verfijnde amuse, gevolgd door een smaakvol voorgerecht dat de gasten meteen in de juiste stemming bracht. Het hoofdgerecht was een ware traktatie, met zorgvuldig gekozen ingrediënten en een perfecte balans van smaken. Het diner werd afgesloten met een decadent dessert dat iedereen sprakeloos liet.
Maar de avond ging niet alleen over het eten. De kinderen namen ook de rol van gastvrouw en gastheer op zich. Ze begroetten hun gasten met een warm welkom, zorgden ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde en boden uitstekende service gedurende de hele avond.
De aanwezigen waren diep onder de indruk van de toewijding en het talent van de jonge chefs. Het was een prachtige avond, gevuld met lekker eten, gezellige gesprekken en een warme, gastvrije sfeer. Het succes van het diner was een bewijs van wat kinderen kunnen bereiken met enthousiasme en hard werken. Iedereen ging naar huis met een volle maag en een blij hart, dankbaar voor deze bijzondere ervaring.