Start verkoop Koning van het Grasland

145

Toneelgroep Jan Vos keert terug naar Diepenheim met een nieuwe ‘voorstelling bij de boer’ na het grote succes van de voorstelling ‘Mansholt’ in 2016. Eind juni en begin juli spelen o.a. Helmert Woudenberg, Trudi Klever, Marcel Faber en Joop Wittermans in de voorstelling Koning van het Grasland op landgoed Nijenhuis. De kaartverkoop voor de voorstellingen start op dinsdag 3 april om 10.00 uur op www.diepenheim.nl.

Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij…

De Heerlijckheid Diepenheim verzorgt een maaltijd of lunch bij de werkplaats van het landgoed Nijenhuis voorafgaand aan de voorstelling. Graaf Just Schimmelpenninck verzorgt na de maaltijd of lunch een informatieve en mooie wandeling over het landgoed Nijenhuis, waarna aansluitend de voorstelling wordt gespeeld. De maaltijd of lunch met wandeling is los te koop, maar er is beperkt plaats!
Koning van het Grasland speelt van woensdag 27 juni t/m zondag 1 juli en van vrijdag 6 juli t/m zo 8 juli. Op doordeweekse dagen start de maaltijd met aansluitend wandeling om 17.30 uur, aanvang van de voorstelling is om 20.30 uur. Op zondag begint de lunch met aansluitend wandeling om 12.00 uur en start de voorstelling om 15.00 uur. De kosten zijn € 22,50 voor de voorstelling. De maaltijd en wandeling kosten samen ook € 22,50, de lunch en wandeling kosten samen € 15,00 (alleen op zondagen). Informatie over de voorstelling en de verkoop van kaarten is te vinden op www.diepenheim.nl.