Stadsraad Diepenheim

219

Presentatie oprichtingsvoorstel op 9 oktober bij Herberg de Pol

Op maandagavond 9 oktober 2017 vindt de Terugkoppeling Stadsraad Diepenheim plaats. Dan presenteert de werkgroep een voorstel voor de oprichting van Stadsraad Diepenheim.

Programma en onderwerpen maandag 9 oktober 2017

19.45 uur – 20.00 uur: inloop met koffie

20.00 uur – 21.00 uur: presentatie oprichtingsvoorstel en vooruitblik vervolg

Alle geĂ¯nteresseerden zijn welkom in het Ottenhuis in Herberg de Pol. De avond betreft een vrije inloop, aanmelden is niet nodig. Gedurende de inloop (19.45 – 20.00 uur) staat er een kop koffie klaar. Het voorstel wordt gepresenteerd door Arjan Meutstege en Karin Vrielink. Zij gaan in op de kerntaken, rollen en entiteit van de stadsraad. Daarnaast wordt er vooruitgeblikt op de vervolgstap; de vorming van de raad. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten.

Genomen stappen oprichtingsvoorstel

Na de inwoner-bijeenkomst op 7 maart ging een werkgroep aan de slag met het waarom, wat en hoe van de stadsraad. Tijdens bijeenkomsten op 25 april, 8 juni, 3 juli en 27 september werd het oprichtingsvoorstel met aanbevelingen ontwikkeld. Op basis van de inhoudelijke expertise van Notaris Bracht uit Goor is gekeken naar de meest passende entiteit. De werkgroep werd gedurende het proces ondersteund en geadviseerd door Giny Hogeslag en Evelien Riesmeijer van Stimuland.