Stadslandbouw en Hofvogels halen 3500 extra boomzaailingen naar Hof van Twente

39

In het kader van de actie meerbomen.nu hebben stichting Stadslandbouw Hof van Twente en stichting Hofvogels 3500 bomen opgehaald uit Schaarsbergen op zondag 19 december 2021. Aannemersbedrijf Haafkes uit Goor stelde hiervoor zelfs een extra aanhanger beschikbaar om al deze bomen op te halen. De zaailingen zijn het afgelopen weekend door 50 vrijwilligers op de Veluwe geoogst en werden beschikbaar gesteld aan het project meerbomen.nu in gemeente Hof van Twente. Met de geoogste zaailingen kunnen in de Hof van Twente houtsingels worden aangelegd of bossen uitgebreid worden. Gesorteerd per soort en in bosjes gebonden worden ook deze 3500 bomen tijdelijk ingekuild in bomenhubs in de Hof van Twente.

De eerste bomenhub in de Hof van Twente bij de Stadslandbouw in Goor is gereed

In een bomenhub komen bomen en struiken van verschillende oogstdagen bij elkaar. Daar worden ze tijdelijk opgeslagen, tot ze in een `biodiverse mix, voorafgaand aan het voorjaar 2022 naar de plantlocaties gaan in de Hof van Twente . De bomenhub op het terrein van de Stichting Stadslandbouw geeft uit aan plantlocaties in januari 2022 op basis van `wat de voorraad strekt’’ . In Hengevelde is op boerderij `Wessels erve’ een extra bomenhub ingericht voor grotere agrarische- en natuurprojecten.

Iedereen een extra boom in samenwerking met meerbomen.nu

We slaan de handen ineen om de komende winter 35.000 bomen te planten in de Hof van Twente. Voor iedere inwoner 1 extra boom! Zo blijft de wereld mooier achter voor de volgende generaties.

Heb je interesse in gratis boomzaailingen om te oogsten of om te planten in de Hof van Twente?

Voor het oogsten in en om gemeente Hof van Twente is samenwerking gezocht met landgoederen. Het organiseren van deze oogstmomenten ligt in handen van Mignon Sanchez en Alexandra Tempelman namens de Boomwerkgroep Hof van Twente. Zodra de data voor nieuwe oogstmomenten bekend zijn, worden deze gecommuniceerd via meerbomen.nu of via de Groene Loper Hof van Twente.

Wil je je je alvast aanmelden om mee te helpen als `oogster’, oogstlocatie of heb je  plek als planter op particuliere grond voor meerbomen.nu in Hof van Twente? Mail dan naar: boomwerkgroephvt@gmail.com