St. Spoed Diepenheim – Markvelde

108

In de periode van 30 januari tot en met 9 maart 2017 is er voor het 9e jaar een herhalingscursus georganiseerd. Gegeven door de instructeurs Rob en Hélène Boode in het Pand van Janna in Diepenheim en het Lammershoes in Markvelde. In totaal hebben 155 cursisten deelgenomen.

Ook hebben 5 nieuwe cursisten de basiscursus goed afgerond en kunnen we ook hen toevoegen aan ons bestand. Fantastisch.

Elk jaar wordt er door iedereen geoefend met diverse poppen. Ook de verstikking speelt hierbij een rol en kan geoefend worden op de speciale pop. Dit jaar waren er 2 nieuwe poppen, waarbij men door middel van kleur kan zien wat de druk en regelmaat voor resultaat geven.

Er is ook  weer een scenario nagespeeld. Hieruit blijkt maar weer hoe anders het is als je een situatie aantreft waarbij je moet nadenken van: “wat zie ik, wat is er aan de hand,  mijn veiligheid en dan …. handelen!”

Bij deze willen we slagerij Kastelein danken voor hun gift middels de jaarlijks terugkerende hartenactie in de week van Valentijn. Ook de Spar bij deze hartelijk dank voor de sponsoring middels de flessenactie. En uiteraard ook al onze donateurs. Uit deze bijdragen worden de cursussen, onderhoud van de AED’s en promotie betaald!