Sportfestijn en Houtdorp 2019 groot succes

84

Ruim 130 Diepenheimse kinderen hebben drie dagen doorgebracht op het sportveld in de afgelopen herfstvakantie. Eerst werden ze op woensdag door de verschillende sportverenigingen en de brandweer uitgedaagd het beste van hun kunnen te laten zien. Dankzij het goede weer hebben de voetbal, tennis, Jeu de Boule, lasergamen, Pitch& Putt en de brandweer hun buitenprogramma door laten gaan. In de sportzaal waren de gym en volleybal te beoefenen.
Op donderdag en vrijdag was het grasveldje naast het hoofdveld het toneel van timmerende kinderen en hun ouders. Vele pallets en kisten, geschonken door bedrijven in en om Diepenheim, werden verwerkt in de meest fantastische bouwwerken. De bovenbouw kwam zelfs tot drie verdiepingen hoog. Deskundige ouders maakten de ‘kastelen’ stabiel genoeg om ook op hoogte veilig te kunnen werken. Op vrijdag werkten de bouwers aan het opfleuren van de bouwsels.
Aan het einde van Houtdorp moest er uiteraard weer worden opgeruimd. Tot teleurstelling van velen was het aansteken van een van de bouwsels niet verantwoord, omdat V.V. Diepenheim kunstgrasvelden heeft liggen. Daarom koos de organisatie om de twee bouwwerken van groep 8 door een shovel met enorme bak te slopen aan het einde van Houtdorp. Dat was direct de afsluiter voor drie fantastische dagen. Om zes uur vrijdagavond herinnerden alleen wat brandtonnen en twee grote containers aan Houtdorp 2019. De organisatie zinspeelde in hun afsluitende woord wel op een vervolg in 2020. Want tradities kunnen gelukkig nog ontstaan. Vanuit hier gaat nogmaals een welgemeende dank naar alle vrijwilligers, verenigingen en sponsoren voor het mogelijk maken van deze geweldige activiteiten.