SPELENDERWIJS NAVIGEREN

15

In de tentoonstelling Sketchy Fables van Alle Jong bij Drawing Centre Diepenheim kun je dwalen langs verschillende werelden waarbij het gebouw, de driedimensionale omgeving van de videogame Sketchy Fables en de platte werelden van tekeningen en schilderijen verbonden worden door text-based adventure games.

Naast oude landschappen en portretten uit de verzameling van Jong, staan resten van de barak van Anne Frank en hangen zijn enorme houtskooltekeningen. In deze laatste herken je al de tekenstijl die terug te vinden is in de videogame. Opgebouwd uit 10.000 handgetekende kunstwerken staat in deze interactieve wereld Vincent Van Gogh te schilderen, ontmoet je machtswellusteling King Zebra the Great en kruisen blinde reuzen omringd door romantische luchten je pad.

Navigerend door tekst, beeld en ruimte ontdek je Sketchy Fables als interactieve tentoonstelling die je uitnodigt om op reis te gaan en je te verliezen in nieuwe werelden. Bij de tentoonstelling is een ‘Travel Inventory’ verkrijgbaar, een pakket waarmee je nog beter uitgerust op reis gaat door de tentoonstelling.

Alle Jong – Sketchy Fables
3 juli 2022 t/m 23 oktober 2022

Woensdag t/m zondag
12.00 – 17.00 uur

Drawing Centre Diepenheim, drawingcentre.nl