Speciale bijeenkomst Alzheimer café: Levenseinde bij Dementie

30

Het Alzheimer Café Hof van Twente, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), organiseert een extra bijeenkomst aan, met als thema: het levenseinde bij dementie. Deze speciale avond vindt plaats op dinsdag 16 april 2024 in de Reggehof, Goor, en belicht de complexe vragen rondom euthanasie, palliatieve sedatie en de voorbereidingen die getroffen kunnen worden in een vroeg stadium van dementie.

Steven Pleiter, voormalig directeur van Expertisecentrum Euthanasie en huidig vrijwilliger en consulent voor de NVVE, zal zijn inzichten en ervaringen delen over de dilemma’s rondom dementie en het levenseinde. Zijn expertise omvat de juridische, ethische en emotionele aspecten die spelen bij euthanasie en palliatieve zorg voor mensen met dementie.

De avond biedt daarnaast de mogelijkheid voor bezoekers om vragen te stellen en te discussiëren over wat je nu al kunt regelen en waarom het belangrijk is om tijdig wilsverklaringen op te stellen.

Details van de Bijeenkomst:

  • Datum: Dinsdag 16 april 2024
  • Locatie: De Reggehof, De Höfte 5, Goor
  • Tijd: Inloop vanaf 18.45 uur, programma van 19.15 tot 21.00 uur
  • Toegang: Gratis, inclusief koffie en thee. Aanmelden is verplicht en kan via Salut (0547-260053 of info@salut-welzijn.nl).

Deze bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden en overwegingen bij het levenseinde in het geval van dementie. Het biedt informatie voor patiënten, familieleden, zorgverleners en geïnteresseerden om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over dit onderwerp.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Salut door te bellen met bovenstaand nummer. Salut hoopt u te mogen verwelkomen op deze belangrijke avond.