Solotentoonstelling van Eva Spierenburg in Drawing Centre Diepenheim

16

Zaterdag 3 juni, om 15.30 uur wordt op feestelijke wijze de tentoonstelling ‘Slice of life with swallowed spiral’ van Eva Spierenburg geopend.

Eva Spierenburg laat zien dat ervaringen in ons dagelijks leven een spoor achterlaten in ons lichaam. Vertrekkend vanuit een getekend dagboek brengt Spierenburg het gebouw van Drawing Centre Diepenheim als lichaam tot leven en confronteert ze de bezoeker met de eigen lichamelijkheid. Ze laat zien dat ons lijf zowel kwetsbaar en fragiel als veerkrachtig en sterk kan zijn.. De ervaringen, sporen en herinneringen die ons gestel herbergt, lopen als een rode draad door de tentoonstelling.

In deze tentoonstelling worden de wanden van het Drawing Centre deels bekleed met doeken en klei. Spierenburg creëert met deze interventies in de architectuur intieme ruimtes die elk een ander gevoel oproepen. Lichaamsdelen hebben zich losgezongen van het grote geheel en zweven los in de ruimte of leunen tegen een muur. Zij houden ons van binnen overeind, maar kunnen ons door daar opgeslagen stress, spanning of trauma ook uit balans brengen. Met deze tentoonstelling nodigt Spierenburg ons uit om na te denken over de architectuur van ons eigen interieur; ze maakt ons bewust van het lichaam dat we bewonen.

De tentoonstelling is te bezoeken van 3 juni t/m 17 september.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Locatie: Drawing Centre Diepenheim