Sneeuwwitte Kastelenwandeling en Kerstmarkt Diepenheim

237

Afgelopen week werd al snel duidelijk dat er sneeuw voorspeld was tijdens de Diepenheimse Kastelenwandeling en Kerstmarkt. En wit werd het! Een met sneeuw bedekt Diepenheim gaf beide evenementen een extra dimensie en een romantisch tafereel.

Kastelenwandeling

De eerste deelnemers stonden al vroeg klaar bij het Ottenhuis om te starten met een route van 8 of 15 km langs minimaal drie kastelen. Onderweg kon er een bezoek worden gebracht aan de kerk en Watermolen Den Haller. Bij De Mölnhöfte kon de consumptiebon voor koffie met krentenwegge worden ingeleverd, hier was het gezellig druk. Deelnemers spraken vol lof over de prachtige routes, waarbij het witte landschap erg bijzonder was. Ondanks de weersverwachting zijn er uiteindelijk ruim 600 deelnemers gestart! Na de wandeling bezochten veel wandelaars de kerstmarkt.

Kerstmarkt

Warm gekleed verschenen daar eerst de standhouders, die hun kramen prachtig hebben ingericht. Al snel volgden de enthousiaste bezoekers, die het geheel fantastisch vonden en goed konden slagen voor de komende feestdagen. Het was een heel bijzondere sfeer.

 

Sneeuw en vele leuke kramen sierden dus het straatbeeld, waarbij vooral de warme lekkernijen gretig aftrek vonden. De inwendige mens werd goed verzorgd! De koren, musicalgroep en Midwinterhoornblazers hebben ook sneeuw en kou getrotseerd en stonden enthousiast op te treden in een ook voor hen bijzondere entourage. Kortom, een bijzondere kerstmarkt, waar we met voldoening op terug kijken.

Met een warme dank aan de vele vrijwilligers!