Sluit aan bij de vrijwilligers van Kunstvereniging Diepenheim

109

Kunstvereniging Diepenheim beschikt over een enthousiaste en betrokken groep vrijwilligers in de functies van onder meer gastheer/-vrouw en tuinman/-vrouw. Zij zijn de grote kracht achter de Kunstvereniging en zorgen ervoor dat de presentatie-instelling al bijna 30 jaar kan bestaan. Ter versterking van dit team zoekt de Kunstvereniging nieuwe vrijwilligers.

Exclusief voor vrijwilligers
Naast de leuke contacten die je opdoet en de interessante omgeving waarin je werkt, biedt de Kunstvereniging jou als vrijwilliger ook verschillende extra’s. Als blijk van waardering ontvang je een gratis lidmaatschap en geniet je korting op aankopen van kunst binnen de Kunstvereniging. Daarnaast zijn er gezellige vrijwilligersavonden en gedurende het jaar verschillende activiteiten waar je gratis aan deel kunt nemen. Voorafgaand aan tentoonstellingen krijg je, indien mogelijk, een exclusief kijkje achter de schermen en kan je de kunstenaar(s) ontmoeten.

Gastheer/-vrouw
Driemaal per jaar presenteren de Kunstvereniging en het Drawing Centre een nieuwe tentoonstelling. Vele nieuwsgierige bezoekers uit zowel binnen- als buitenland komen doelgericht naar Diepenheim om deze exposities te bewonderen. Maar ook nieuwsgierige voorbijgangers en, met name in de zomermaanden, vele toeristen lopen bij de expositiegebouwen naar binnen om geïnformeerd te worden over hetgeen er te zien is.

Als gastheer/-vrouw geef je de bezoekers een warm welkom en geef je een korte toelichting op de tentoonstelling. De diversiteit aan bezoekers levert geregeld verrassende gesprekken op. Wanneer er even geen bezoekers zijn, heb je alle tijd om iets voor jezelf te doen. Het vrijwilligerswerk valt perfect te combineren met bijvoorbeeld studeren of andere bureauwerkzaamheden.

Tuinman/-vrouw
Naast de wisselende tentoonstellingen presenteert de Kunstvereniging de Tuinen van Diepenheim. Diverse kunstprojecten in de buitenlucht waarvan bezoekers alle seizoenen kunnen genieten. Voor het onderhoud hiervan, zijn vrijwilligers met groene vingers hard nodig. De Werkgroep Tuinen bestaat uit een fanatieke club tuinmannen die zich, met name na de droge zomer van vorig jaar, met hart en ziel inzetten om de unieke landschapskunst rondom Diepenheim groen en levendig te houden.

Neem contact op
Heb jij een passie voor tuinieren en/of kunst, of (nog) helemaal niet maar zou je er wel meer over te weten willen komen? Neem dan vrijblijvend contact op met Gerry Voskamp via info@kunstvereniging.nl. Precieze data, tijden en eventuele onkostenvergoeding kunnen uiteraard in overleg worden afgesproken.