Slagerij Kastelein in Diepenheim is uitgeroepen tot ‘Beste Worstmakerij van Oost Nederland 2018’

248

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 15 januari jl. is Slagerij Kastelein in Diepenheim uitgeroepen tot ‘Beste Worstmakerij van Oost Nederland 2018’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Slagerij Kastelein de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Strenge keuring

Bij de aangesloten slagerijen met eigen worstmakerij vinden elk jaar regelmatig, maar onaangekondigd, keuringen plaats van o.a. worsten en vleeswaren.
Hierbij wordt er gelet op de smaak, geur, versheid, malsheid en ambachtelijke kwaliteit van de zelfgemaakte producten. Daarnaast wordt er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit.

Per gekeurd product wordt een aantal punten toebedeeld. Slagerij Kastelein heeft de meeste punten behaald in de regio Oost Nederland!

Uitstekende producten

Het maken van de lekkerste eigengemaakte worsten en vleeswaren staat bij Slagerij Kastelein in Diepenheim hoog in het vaandel. Voor Rein Hofman en zijn team is deze prijs dan ook erg belangrijk. “Wij doen elke dag ons best om onze klanten te voorzien van de beste producten die wij maken in onze worstmakerij. Deze prijs is een bekroning op ons werk.