Schrijftraining Natuurorganisaties

47

Werkt u bij een natuurorganisatie in de gemeente Hof van Twente en hebt u interesse in een schrijftraining? Geef u dan op voor de gratis schrijftraining ‘Woorden die Werken’ op dinsdag 6 februari.
Onze ecologische bermen vormen samen met de karakteristieke houtwallen en bloeiende akkerranden groene zones die onze waardevolle natuurgebieden verbinden,
is onze ambitie uit het gemeentelijke biodiversiteitsprogramma Kleur-rijk-leven. U snapt vanuit uw rol misschien wat hier staat, maar de gemiddelde inwoner
loopt vast tijdens het lezen van deze zinnen. Met behulp van taal zoeken we naar de juiste woorden om onze kleurrijke gemeente op de kaart te zetten.

Waarover gaat deze taaltraining?
Hoe zetten we het belang van de natuur in onze gemeente op de kaart? Welke slimme technieken gebruikt Natuurmonumenten in de nieuwste campagne voor natuurbescherming?
Waarom roept ‘gewasbeschermingsmiddel’ een andere associatie op dan ‘landbouwgif’?
Over deze en vele andere voorbeelden gaan we graag met u in gesprek.

Voor wie is de training?
Bent u werkzaam als vrijwilliger bij een natuurorganisatie in de Hof van Twente? Geef u dan
snel op voor deze gratis training. De training wordt verzorgd door de ervaren trainers Kai Greijn en Eva Klein Brinke, allebei werkzaam bij communicatiebureau Nieuwe Wending.
Deze taaltraining wordt aangeboden door de gemeente Hof van Twente. Om vrijwilligers in de gemeente helder en toegankelijk te leren schrijven.

Wat leert u?
In de training ‘Woorden die Werken’ ontdekt u hoe het anders kan:
• Wat het effect is van uw woorden?
• Waarom ‘doemdenken’ niet werkt?
• Hoe vertaalt u abstract jargon naar concrete taal?

Aanmelden
✓ Werkt u voor een vrijwilligersorganisatie in het groen? Wacht dan niet te lang en geef u vandaag nog op voor deze schrijftraining. We nodigen bewust meerdere groene organisaties uit zodat er kennis wordt gedeeld en we onderling kunnen uitwisselen welke woorden werken. U meldt zich aan door een mail te sturen naar: communicatie@hofvantwente.nl.
Onder vermelding van de workshopnaam ‘Woorden die Werken’. Er is ruimte voor 25 vrijwilligers.

• Wanneer? Op dinsdagochtend 6 februari van 9.00 tot 12.00 uur.
• Waar? In de Raadszaal van het gemeentehuis. Adres: De Hofte 7, 7471 DK Goor

Wat leert u nog meer?
Met heldere teksten voorkomt u verwarring en onduidelijkheid. Als u teksten snel wil verbeteren, is er één allesbepalende factor: toegankelijkheid. Dit zorgt ervoor dat uw lezer de boodschap snel begrijpt. Uw boodschap wordt eerder geaccepteerd en met anderen gedeeld. Ook voorkomt u dat uw tekst genegeerd of überhaupt niet gelezen wordt. Lezers komen na een duidelijke tekst eerder in actie. Maar hoe schrijft u een tekst in ‘klare taal’?
Wat maakt een boodschap ‘helder’ en hoe pakt u dit praktisch aan? In deze training krijgt u praktische tips en inzichten over hoe we als mens teksten verwerken.