Schoolvolleybaltoernooi voor de 30ste keer georganiseerd door Time Out ‘75

57

Een jaar is zo voorbij. Goede Vrijdag kwam in zicht en dit jaar was het vroeg, dus het organiseren van ons Schoolvolleybaltoernooi voor de jeugd van de groepen 3 tot en met 8.
Het blijkt weer een schot in de roos te zijn, want ook dit jaar deden er 92 leerlingen mee.
Voor ons als organisatie is dit geweldig. De organisatie is op Goede Vrijdag ook in handen van de volleybaljeugd zelf. De jeugd doet het wedstrijdsecretariaat, zij fluiten, tellen en coachen eventueel de teams.

De jeugdcommissie zorgt er elk jaar weer voor, dat in de kantine alles goed verloopt. De leerlingen krijgen allemaal een bonnenboekje; in de kantine krijgen zij hiervoor te eten, te drinken en iets te snoepen. Dit is elk jaar weer een succes. Dit jaar heeft de SPAR ook weer een appel gesponsord; Martin Schreur, bedankt hiervoor.

Voorafgaand is op de woensdagmiddag een oefenmiddag. De teams zijn ingedeeld voor groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Op deze oefenmiddag horen de leerlingen met wie zij in een team spelen. De teams mogen zelf een leuke naam bedenken, waar ze onder spelen op het Schoolvolleybaltoernooi.

Het Schoolvolleybaltoernooi was dit jaar op vrijdag 29 maart. Groep 3 en 4 speelden niveau 1 van het CMV; groep 5 en 6 niveau 4 en groep 7 en 8 niveau 6. Het CMV (Cool Moves Volleybal) is het begin van het volleyballen en is ingedeeld in 6 niveaus. Elk niveau heeft eigen spelregels; alle niveaus sluiten goed op elkaar aan. Omdat het dit jaar de 30e keer was kreeg elke leerling een leuke attentie in de vorm van een smiley sleutelhanger.

Bij groep 3 en 4 deden 8 teams mee met de namen: De Volleys, Ballenknallers, de Stoere meiden, Volleybalknallers, de Kampioenen, FC Kampioentjes, Nederland en FC Kip. Bij deze groep werden de Stoere meiden de winnaar van groep 3 en 4. Het team bestond uit
Brechtje Mol, Fieke Jansen, Maud Janzen en Janne van Bruggen. De jongens en meisjes die meededen waren erg enthousiast. Ik hoop dat er volgende jaar daardoor meer leerlingen uit de groepen 3 en 4 meedoen. De winnaars kregen alle vier een Time Out handdoek cadeau.

Bij groep 5 en 6 deden 6 teams mee. Ook hier hadden de leerlingen leuke en spraakmakende namen bedacht: de Spelers GW, The Rainbows, Time Out ’75, de Volleybalberen, The Goatjes en The Goats. Team The Goats ging dit jaar als winnaar naar huis. De naam was leuk bedacht door: Wes Schoolderman, Floris Mol, Ize van de Kolk en Ties Boonk. Deze winnaar kreeg ook een Time Out ’75 handdoek.

In totaal deden er 6 teams uit groep 7 en 8 mee. De leerlingen hadden de volgende namen bedacht: de Twentefans, The Champions, de Peren, de Strijders, VV Smash en de Volleybalkampioenen. De spelers waren allemaal fanatiek. Een aantal wedstrijden waren heel spannend met gelijke uitslag of met één of 2 punt(en) verschil. De Twentefans kwam deze middag als winnaar uit de bus. Dit team bestond uit Hessel Holstege, Floor Hoff,
Jules Huisstede, Lot Boonk en Demi van de Kolk. De winnaar kreeg een Time Out handdoek.

Deze dag is weer een succes geweest bijna zonder blessures en ik wil iedereen die hieraan mee heeft geholpen bedanken voor hun inzet. De groep Jeugd, die hebben geholpen waren Pepijn, Rian, Isa, Sara, Puk, Merle, Birke, Mirre, Nanou, Iris, Esmee, Saar, Lana, Tess, Hessel en Renze. Ook de ouders die bij groep 3 t/m 6 hebben gecoacht. Bedankt!

Zijn er leerlingen enthousiast over het volleyballen, Time Out ’75 organiseert op de woensdagmiddagen 3, 10, 17 en 24 april een gratis les om te zien of ze het volleybal leuk vinden. Het tijdstip is afhankelijk van de leeftijd van de leerling. De leerlingen kunnen zich opgeven bij Floor Somsen, telefoon 06 – 27186681 of via jeugdcommissie@timeout75.nl .
De site van Time Out ‘75 is: www.timeout’75.nl.

Het Schoolvolleybaltoernooi is in 2025 op Goede Vrijdag 18 april. De oefenmiddag is dan op woensdagmiddag 16 april. Noteer beide data alvast in jullie agenda. De uitnodiging komt weer via de school.
Tot volgend jaar.

Gea Hassink