Schoolvolleybaltoernooi voor de 29ste keer georganiseerd door Time Out ‘75

76

Schoolvolleybaltoernooi voor de 29ste keer georganiseerd door Time Out ‘75

De tijd vliegt, 31 jaar geleden (2 jaar corona kwam ertussen) bedacht ik mij dat het leuk zou zijn om volleyballes te geven aan de leerlingen van de basisschool. Deze gedachte is 31 jaar geleden ontstaan en hierbij is afgesproken dat elke sportvereniging in Diepenheim in elke vakantieperiode een activiteit zou organiseren.

Voor Time Out ’75 kwam dit uit op Goede Vrijdag. Het blijkt nog steeds een schot in de roos te zijn want er doen nog elk jaar bijna 80 leerlingen mee. Voor de organisatie is dit geweldig. De organisatie is op Goede Vrijdag ook in handen van de volleybaljeugd zelf. De jeugd doet het wedstrijdsecretariaat, zij fluiten, tellen en coachen eventueel de teams.
De jeugdcommissie zorgt er elk jaar weer voor dat in de kantine alles goed verloopt. De leerlingen krijgen allemaal een bonnenboekje; in de kantine krijgen zij hier te eten, te drinken, iets te snoepen en iets gezonds voor. Het gezonde deel is gesponsord door de SPAR. Dank jullie wel. Dit is elk jaar weer een succes.

Voorafgaand is op de woensdagmiddag een oefenmiddag. De teams zijn ingedeeld in leerlingen uit groep 3 en 4, groep 5 en 6 of groep 7 en 8. Op deze oefenmiddag horen de leerlingen met wie zij in een team spelen. De teams mogen zelf een leuke naam bedenken welke ze gebruiken op het Schoolvolleybaltoernooi.

Het Schoolvolleybaltoernooi was dit jaar op vrijdag 7 april. Groep 3 en 4 speelden niveau 1 van het CMV; groep 5 en 6 niveau 4 en groep 7 van het CMV en 8 niveau 6 van het CMV. Het CMV (Cool Moves Volleybal) is het begin van het volleyballen en is ingedeeld in 6 niveaus. Elk niveau heeft eigen spelregels; alle niveaus sluiten goed op elkaar aan.

Bij groep 3 en 4 deden 6 teams mee met de namen: De Frikandellenclub, de Winnende Panters, de Springende Haasjes, de Apenbende, de Tijgers en de Folleys. Bij deze groep werden de Apenbende met Chra Dezayi, Ilijas Gebbink, Aurélien van Es en Tim Nijhuis de winnaar van groep 3 en 4. Een team bestond uit 4 leerlingen. De jongens en meisjes die meededen waren erg enthousiast. Ik hoop dat er volgende jaar daardoor meer leerlingen uit de groepen 3 en 4 meedoen. De winnaars kregen alle vier een mini volleybal cadeau.

Bij groep 5 en 6 deden ook 6 teams mee. Ook hier hadden de leerlingen leuke en spraakmakende namen bedacht: Knallen met die Ballen, Badeendjes, The Goats, Beste Winnaars, Time In en de Kampioenen. Menthe Oldemenger, Ferre Haanepen, Floor Hoff, Liam Groters en Kris Overmaat van de Goats gingen als winnaar naar huis. Deze winnaars kregen allemaal een mooie handdoek met het Time Out logo erop. Ook deze groep was enthousiast en fanatiek in hun spel.

In totaal deden er ook 6 teams mee van de groepen 7 en 8. De leerlingen hadden de volgende namen bedacht: DJ Frikandel BB, Pielejantjes, Zure Citroentjes, Shovol BV, de Slopers en de Ballerionjos. Het team van Ballerionjos kwam deze middag als winnaar uit de bus. Dit team bestond uit Renze Dijkerman, Ties Lansink, Djuna Borst en Lot Boonk. Enthousiasme en fanatisme speelde hier ook. Alle winnaars gingen met een volleybal naar huis.

Deze dag is weer een succes geweest en ik wil iedereen van CMV-niveau 5, Meisjes C, Jongens C en Jongens A bedanken voor hun inzet die hebben meegeholpen. Ook de moeders die bij groep 3 t/m 5 hebben gecoacht. Bedankt!

Zijn er leerlingen enthousiast over het volleyballen, Time Out ’75 organiseert op de dinsdagmiddag 11 april, 18 april, 9 mei en 16 mei een gratis les voor groep 8 om te zien of ze het volleybal leuk vinden; tijdstip 18.15 tot 19.30 uur. Op woensdagmiddag 12 april, 19 april, 10 mei en 17 mei kunnen de groepen 2-3-4-5 een gratis les volgen om uit te vinden of zij het volleybal leuk vinden: tijdstip is in overleg. Voor groep 6 en 7 is het tijdstip 16.00 tot 17.00 uur. De leerlingen kunnen zich melden bij Floor Somsen, telefoon 06 – 27 18 66 81. Via de mail kan ook jeugdcommissie@timeout75.nl . De site van Time Out ‘75 is: www.timeout’75.nl.

Het Schoolvolleybaltoernooi is in 2024 op Goede vrijdag 29 maart. De oefenmiddag is dan op woensdagmiddag 27 maart. Noteer beide data alvast in jullie agenda. De uitnodiging komt weer via de school.
Tot volgend jaar!

Gea Hassink