Basisscholen Hof van Twente krijgen spellendoosje over afval

35

In Hof van Twente wordt altijd al veel aandacht besteed aan zwerfafval en afvalscheiding. Dit is uiteraard om de bewustwording groter te maken. Zo zijn er vanuit HofPower onderdeel van de gemeente) jaarlijks afvallessen en afvalacties.
Door de coronamaatregelen kunnen dit jaar de afvallessen helaas niet doorgaan. Vandaar dat de gemeente dit jaar de scholen een spellendoosje cadeau doet. Met dit cadeautje, het ‘hou ’t schoon-5minutendoosje’, kunnen leerkrachten met de leerlingen toch aan de slag met dit thema. Het spellendoosje wordt deze week aan de scholen uitgereikt. Wethouder Harry Scholten biedt het met een videoboodschap aan.

Over het ‘Hou ’t Schoon-5-minuten-doosje’
Het 5minutendoosje bevat 35 spelletjes (voor groep 3-5 en groep 6-8) voor de tussenmomenten van de dag: educatieve, humoristische, actieve en creatieve spelletjes. Leuke spelletjes waar kinderen ondertussen iets van opsteken! Elk spel van het 5-Minutendoosje kan in 5-10 minuten gespeeld worden. Ideaal om tijdsgaatjes mee te vullen.
En extra leuk: de presentatoren van het tv- en onlineprogramma ‘De 5MinutenShow’ spelen de spelletjes via het digibord met de kinderen in de klas.

Prijsvraag
Naast dit cadeautje kunnen kinderen in Hof van Twente ook nog meedoen met een prijsvraag. Ze kunnen voor 5 april een filmpje opsturen naar info@hofpower.nl met een leuke spreuk over ‘Hou het schoon’ en daar een leuk dansje of beweging aan toevoegen. Een jury beoordeelt de inzendingen en de winnaar krijgt een leuke prijs.

Link met het programma ‘Hou ’t Schoon 5 MinutenShow’
De ‘Hou ’t Schoon 5minutenshow’ is de bekende en populaire tv-spelshow van RTL Telekids en Youtube. Het is het programma waarbij kinderen uit de deelnemende gemeenten allemaal spellen spelen rondom zwerfafval en afvalscheiding. Het spellendoosje linkt aan dit
programma en zal daarom bij kinderen populair zijn.

Eén keer inloggen en spelen maar!
Het 5minutendoosje is ontwikkeld door een leerkrachtenteam van BazarMedia (info@bazarmedia.nl). Doel is om op een leuke en ludieke manier bewustwording te creëren.
Leerkrachten kunnen op www.5minutendoosje.nl inloggen en alle spelletjes spelen en 85
afleveringen van de Hou ’t Schoon 5MinutenShow zien, een kort educatief amusementsprogramma.