Scheidend CDA-wethouder Pieter van Zwanenburg gast in E8 Radio

76

Scheidend CDA-wethouder Pieter van Zwanenburg (64) is vrijdag 1 april te gast in de 92ste aflevering van het programma E8 Radio op Hofstreek FM. De geboren Leidenaar, die al jaren in Goor woont, vertelt over zijn uitgaanstijd, over zijn favoriete muziek en over zijn bijzondere loopbaan: van politie tot politiek. Ook wordt zijn top 3 gedraaid, met een persoonlijke toelichting.

Pieter van Zwanenburg kwam in 1976 in dienst van de politie en had tot 2006 verschillende politiefuncties. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 1994 trad hij toe tot de Goorse gemeenteraad voor het CDA. Hij werd fractievoorzitter. In 1998 werd hij benoemd tot wethouder in de gemeente Goor.

Na de gemeentelijke herindeling en de vorming van de Hof van Twente in 2000 werd Van Zwanenburg raadslid en fractievoorzitter in de nieuwe gemeente. Op 27 april 2010 werd hij benoemd tot wethouder. In 2014 en 2018 werd hij herbenoemd. Van Zwanenburg gaf aan na de laatste gemeenteraadsverkiezingen te zullen stoppen als wethouder. Van Zwanenburg is gehuwd, heeft twee kinderen en is inmiddels de trotse opa van een tweeling.

De 92ste aflevering van E8 Radio wordt gepresenteerd door Jaap Heerze en Bert Janssen. De andere presentatoren zijn Theo Hakkert, Bert van den Berg en Gerrit Schinkel. Vaste technicus is Sjaak Hulshof. Het live-programma is iedere vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur op Hofstreek FM. Het wordt zondags herhaald. Hofstreek FM is te ontvangen op 107.6 Mhz & 107.0 Mhz (Markelo) en op de kabel. Het programma is ook te beluisteren op internet via www.hofstreek.nl