Sanne Assink uitgeroepen tot nieuwe Held van de Hof

95

Ruim een jaar nadat Gerrit van der Kolk zich de allereerste Held van de Hof mocht noemen, valt deze eer nu toe aan Sanne Assink. Juf Sanne van de Petrusschool in Hengevelde is een waar fenomeen op het sociale media platform TikTok. Alle winnaars van de Hoffelijkheidsprijs in de categorieën Held van de Hof, Wonen, Werken en Recreëren werden bekend gemaakt tijdens een spannende award show op donderdag 9 september 2021 bij de Kroon in Markelo.

Met haar educatieve filmpjes en lesmethoden liet Sanne Assink de andere genomineerden ver achter zich en word zij gezien als een ambassadeur van Hof van Twente om trots op te zijn! Ook dit jaar werd de Held van de Hof weer overladen met talloze prachtige prijzen beschikbaar besteld door verschillende ondernemers uit Hof van Twente. Sanne in een eerste reactie als Held van de Hof 2021: Heel bijzonder, ik had het niet verwacht want de andere genomineerden hebben ook een belangrijke rol, maar blijkbaar vinden de mensen de invloed van social ook belangrijk.

Ook de andere winnaars gingen uiteraard niet met lege handen naar huis. Naast een handgemaakte bokaal en een fles wijn, mogen zij gaan genieten van een fotoshoot door Fotostudio Markelo.

De winnaars
Naast Sanne Assink als Held van de Hof 2021, vielen er meer mensen in de prijzen. Het groene speelplein van Heeckerenschool pakte de winst in de categorie Wonen. In de categorie Werken mag Hans Brunnekreef van Eco Green Twente zich winnaar noemen vanwege de gedurfde ommezwaai in coronatijd. Publiekstrekker Warmelo werd beloond met de winst in de categorie Recreëren. Tot slot reikte wethouder Harry Scholten als verrassing een extra Hofprijs uit aan de Jongerenraad Hof van Twente, omdat gemeente Hof van Twente dit jaar 20 jaar bestaat. Meer informatie over de andere genomineerden is te vinden op www.hofmarketing.nl.

Over de Hoffelijkheidsprijs
In 2020 organiseerde HofMarketing de eerste editie van de Hoffelijkheidsprijs. De Hoffelijkheidsprijs gaat over positieve ontwikkelingen in Hof van Twente en over mensen die aandacht verdienen omdat ze iets betekenen voor zijn haar omgeving. Er zijn vier categorieën: wonen, werken, recreëren en Held van de Hof. Na de open aanmeldingsronde, bepaalde een Hofbrede jury de drie genomineerden per categorie en kon het publiek via een online of offline stem laten weten wie er zou moeten winnen.