Samenwerking Schutterij en Old Deep’n

50

De voorjaarslezing en de expositie van Old Deep’n staan dit jaar geheel in het teken van 100 jaar Diepenheimse Schutterij. Hierover is inmiddels intensief contact tussen beide verenigingen.

De lezing op 5 april in Herberg de Pol wordt verzorgd door Norbert Middelkoop. Hij promoveerde o.a. op het onderwerp “schutters” en is als conservator verbonden aan het Frans Hals Museum. Hij is momenteel nog lid van de commissie die de restauratie van Rembrandts Nachtwacht begeleidt.

Na zijn inleiding over de schutters uit de Middeleeuwen zal Henk Dreteler de overstap maken naar de beginjaren van de Diepenheimse Schutterij.

De samenwerking van beide verenigingen en het onderwerp van de lezing wordt door de Bibliotheek Hof van Twente van harte ondersteund en zij zal ook haar steentje bijdragen. De lezing op 5 april begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

De geschiedenis van de 100-jarige Schutterij Diepenheim komt in al haar facetten in beeld tijdens de expositie van 6 t/m 14 mei in het Ottenhuis. De expositie met historische kleding, vlaggen en vele attributen zal dagelijks van 10 tot 17 uur te bezichtigen zijn. In de volgende Deeps Nieuws meer hierover.