Salut, voor iedereen in Hof van Twente

40

Salut biedt een helpende hand in De Hof van Twente voor jong en oud waar mensen vastlopen of de weg even niet weten.  Je kunt bij Salut terecht voor allerlei persoonlijke vragen. Zo helpen we bij vragen over de opvoeding van kinderen. We kijken mee bij het lezen, invullen en begrijpen van lastige formulieren over o.a.  huur- en zorgtoeslag. Ook schieten we te hulp als je onenigheid hebt met je buren en gaan we met elkaar het gesprek aan. We ontlasten mantelzorgers door de zorg voor een familielid even over te nemen. We pakken eenzaamheid onder jongeren en ouderen aan door aandacht en betrokkenheid van onze medewerkers en vrijwilligers.

Ons doel is om mensen tijdelijk op weg te helpen en mee te denken richting een oplossing. Dit doen we in samenwerking met verschillende (maatschappelijk) partijen en vrijwilligers. Voorbeelden zijn het Maatjesproject waarin onze vrijwilligers wekelijks op bezoek gaan bij inwoners voor een kop koffie, samen koken of om een praatje te maken met mensen die alleen zijn. Bij het Automaatje worden mensen vervoerd bij een bezoek aan bijvoorbeeld een huisarts, familielid of een winkelcentrum. Ook zijn we een luisterend oor voor ouders én kinderen om goed uit elkaar te gaan bij een scheiding. In ons taalcafé leer je de Nederlandse taal.  Kortom we doen er alles aan om mensen een tijdelijk duwtje in de rug te geven op weg naar zelfredzaamheid.

Bij Salut kun je voor vragen terecht tussen 09.00 – 17.00 uur in Goor. Stuur een mail naar info@salut-welzijn.nl,  bel 0547-260053, app 06-20 89 49 99 of kijk op onze website voor meer informatie en maak kennis met het team van Salut www.salut-welzijn.nl.