Salut en de Bibliotheek slaan de handen ineen voor Jouw loket

25

Vanaf 15 december kunnen inwoners van Hof van Twente met vragen over brieven, formulieren, de digitale overheid en het regelen van online zaken terecht bij Jouw loket. Dit wekelijkse inloopspreekuur wordt georganiseerd door Salut en de Bibliotheek.

Inloopspreekuur
Elke donderdag zitten tussen 10.00 – 12.00 uur vrijwilligers klaar in de Bibliotheek Goor om vragen te beantwoorden. Dit kunnen vragen zijn over ontvangen brieven of in te vullen formulieren. Maar er is ook hulp bij het aanvragen van een DigiD of een toeslag. Of bij het verlengen van paspoort of rijbewijs, het maken van een afspraak bij de gemeente of vergelijkbare zaken. Een digihulp is aanwezig voor alle vragen over computer, laptop, smartphone of e-reader.

Samenwerking

Mark Elling van welzijnsorganisatie Salut merkt dat er veel behoefte is aan hulp: “Onze Brievenhulp op afspraak zit altijd vol. Mensen hebben vragen over lastige brieven of hoe ze iets online moeten regelen. Daarom zijn we blij dat men nu ook op donderdag zonder afspraak bij ons terecht kan.”

Ook Peter Bonekamp van de Bibliotheek is blij met de samenwerking: “Beide organisaties organiseren al veel langer dit soort spreekuren. Dat we dit nu gebundeld hebben, betekent dat mensen op hetzelfde moment met verschillende vragen terecht kunnen. Of dit nu over je computer gaat, of over het inloggen met DigiD bij de overheid, er is altijd iemand aanwezig die kan helpen”.

Het inloopspreekuur van Jouw loket is elke donderdag tussen 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek aan de Höfte 9 in Goor.