Salut en de Bibliotheek helpt met belastingaangifte

27

Wekelijks belastingspreekuur en gratis computercursussen.
Digitaal belastingaangifte doen is voor veel mensen best een lastige klus. De Bibliotheek en Salut gaan inwoners van Hof van Twente daarbij helpen. In april is er elke vrijdag van 13.00-15.00 uur een gratis belastingspreekuur in Bibliotheek Goor.
Belastingspreekuur
Het wekelijkse belastingspreekuur in de bibliotheek wordt bemenst door geschoolde vrijwilligers. Mensen kunnen hier terecht met vragen over en hulp bij de belastingaangifte. De vrijwilligers kunnen ook doorverwijzen naar de juiste instanties voor verdere hulp. Het belastingspreekuur is elke vrijdag in april van 13.00-15.00 uur in Bibliotheek Goor.
Verder aanbod
Mensen kunnen in de bibliotheek voor hun aangifte gebruik maken van computers met een veilige internetverbinding.
Meenemen
Op de website van de belastingdienst kunnen mensen vinden welke gegevens ze nodig hebben om digitaal aangifte te kunnen doen. Handig om in ieder geval mee te nemen zijn: een geldig legitimatiebewijs, de aangiftebrief (als die is ontvangen) en de DigiD code. Verder zaken zoals de jaaropgave en jaaroverzichten van bankrekeningen.

Bibliotheek Hof van Twente biedt ook gratis computercursussen aan: de cursus Klik&Tik om mensen met weinig ervaring te leren omgaan met de computer en de cursus Digisterker om te leren omgaan met de digitale overheid.