Salut biedt jonge mantelzorgers ondersteuning

38

Salut biedt ondersteuning aan jonge mantelzorgers in de Hof van Twente

Salut zet zich in voor de ondersteuning van jonge mantelzorgers tot en met 21 jaar. Deze kinderen zorgen voor of groeien op met familieleden die extra zorg nodig hebben, vanwege geestelijke gezondheidsproblemen, verslavingen of handicaps. Als jonge mantelzorger sta je voor unieke uitdagingen en niet alles kun je alleen oplossen. Salut biedt ondersteuning aan jonge mantelzorgers door activiteiten, persoonlijk advies en emotionele steun.

Lesley, consulent jonge mantelzorger bij Salut, speelt een cruciale rol in de ondersteuning, door persoonlijke ontmoetingen te organiseren met jonge mantelzorgers. Haar doel is hun unieke situaties te begrijpen en aangepaste ondersteuning te bieden. “Soms is een luisterend oor al genoeg, om even je zorgen van je af te praten”, aldus Lesley.

Naast de persoonlijke intake, worden maandelijks activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers georganiseerd. Deze variëren van creatieve workshops tot spannende activiteiten zoals laser gamen, en vinden plaats op verschillende locaties binnen Hof van Twente. De activiteiten bieden jongeren de kans om te genieten van hun jeugd, anderen in gelijke situaties te ontmoeten en even te ontspannen.

Daarnaast biedt Salut individuele begeleiding voor jongemantelzorgers die behoefte hebben aan een privégesprek of een luisterend oor. Lesley benadrukt het belang van het ondersteunen van deze groep: “Het is zo belangrijk dat deze kinderen en jongeren af en toe zichzelf op de eerste plaats kunnen zetten en even kunnen ontsnappen aan de zorg voor een ander”​​.

Jonge mantelzorgers kunnen zich eenvoudig aanmelden, waardoor ze vrijblijvend toegang krijgen tot de steun en waardering die ze verdienen en op de hoogte worden gehouden van activiteiten. Ben of ken jij iemand die jonge mantelzorger is? Meld je aan. Bel of App Lesley op 06-59881444. Je kunt ook mailen naar lesley@salut-welzijn.nl.