Rustplaats Netwerk

71

Op de algemene begraafplaatsen in Hof van Twente is het nu eenvoudiger om een graf te vinden. Met een QR code die gescand wordt met een smartphone kan via Rustplaats.net  een bepaald graf gevonden worden. Ook is het mogelijk een graf te reserveren dat nog beschikbaar is.

QR-code in informatiekastje
In het informatiekastje op de algemene begraafplaatsen van Hof van Twente vindt u een QRcode.

Hoe vindt u een graf?
Om een bepaald graf te vinden scant u de QR-code met uw mobiele telefoon. U heeft daarvoor wel een internetverbinding nodig. Bij de meeste telefoons kunt u de QR-code scannen met de camera maar u kunt ook een QR-scanner app downloaden. Op uw scherm verschijnt Rustplaats.net. U ziet de begraafplaats waar u bent.

Vervolgens:
tik op de 3 streepjes van het menu
tik op zoeken
tik op overledene
tik op zoeken
typ de naam van de overledene in
tik op het vakje met de naam
Het graf waar de persoon ligt wordt blauw

Hoe kunt u een graf reserveren?
U kunt ook met uw mobiele telefoon een graf reserveren. Daarvoor gaat u in het menu naar begraafplaatsen. U tikt op de begraafplaats van uw keuze. Bij graven ziet u een  overzicht met rode en groene graven. De groene graven zijn vrij om te reserveren. tik op  het graf en vervolgens op details. U ziet de gegevens van het graf en kunt op reserveren klikken. Na reservering neemt de medewerker begraafplaatsen van de gemeente contact met u op. U kunt rechthebbende worden van een door u uitgekozen graf en u bepaalt zelf wie en wanneer hierin wordt begraven.

Op welke begraafplaatsen kunt u de QR-code gebruiken?
U kunt de QR-code gebruiken op de algemene begraafplaatsen van gemeente Hof van Twente. Deze liggen in de kernen Delden, Diepenheim, Goor en Markelo. De begraafplaatsen zijn vrij toegankelijk en te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Een graf zoeken op de computer
Heeft u geen smartphone of wilt u thuis een graf uitzoeken dan kan dat ook met uw computer. Ga naar Rustplaats.net. Selecteer de begraafplaats van uw keuze en zoek of
reserveer een graf.

Kunt u het graf niet vinden?
Neem dan contact op met de Gemeente Hof van Twente:
per mail info@hofvantwente of telefonisch 0547-858585.