Rondleidingen door Tuinen van Diepenheim

56

De verbinding tussen biodiversiteit en kunst
Op de zondagen 14 juli en 25 augustus geeft kunstenaar Cecilia Rebergen een rondleiding langs de buitenprojecten If Bees are Few…, het Gazebo en de winter-, seringen- en vlindertuin van herman de vries. De kunstenaars van deze Tuinen van Diepenheim hebben zich laten inspireren door de hoeveelheid aan soorten planten en insecten. Ze tonen aan dat biodiversiteit gelijk staat aan de rijkdom van de natuur, die op dit moment helaas uitermate kwetsbaar is.
Tijdens de rondleiding wordt ingegaan op de drijfveren van de kunstenaars en de manier waarop zij zich, via hun kunstwerken, uiten over onze (veranderende) relatie tot de natuur. De historische rol van de kunstenaar, als beschouwer en bewonderaar van de natuur, wordt verbonden aan de hedendaagse rol als kritische ‘natuurbeschermer’.
Informatie rondleiding
Het start- en eindpunt is het hoofdgebouw van de Kunstvereniging aan de Grotestraat 17 te Diepenheim. Vanaf 14.00 uur is de inloop in de Kunstvereniging, met koffie en thee, waarna om 14.30 uur de rondleiding aanvangt. De wandeling gaat over landelijke paden en wegen, en duurt ruim anderhalf uur.
Aanmelden kan door te mailen naar info@kunstvereniging.nl. Betalen kan op de dag zelf aan de kassa van de Kunstvereniging. Deelname bedraagt € 7,50, museumjaarkaarthouders betalen € 2,50 en leden van de Kunstvereniging kunnen de rondleiding gratis volgen. Lees meer op www.kunstvereniging.nl.