Robbert van der Kooi Deeps Kampioen

241

Robbert van de Kooi Deeps Kampioen

Na 2 jaar geen toernooi te hebben gehad door de Corona, mocht er in de periode rond kerst en oud nieuw weer gestreden worden om de titel Biljartkampioen van Diepenheim.
Met een deelnemers veld van 51, werd er gestreden op de groene lakens van Eetcafé de Mölnhöfte en Irma’s café.
Na ruim 200 partijen, kon op 6 januari de balans op worden gemaakt; de halve finale partijen en uiteindelijk de finale.
De vier finalisten die zich geplaatst hadden door de kwartfinale op 5 januari te winnen waren Gerard Boonk, Jan Potman, Rene Onijs en Robbert van der Kooi. In de kwartfinale schakelden zij de concurrenten voor de titel zijnde Gerrit Boonk, Willem Dinkelman, Gerard Nijkamp en Reynie Eijsink uit.
De 1e halve finale partij werd gespeeld tussen Robbert van der Kooi en Gerard Boonk, in een gelijk opgaande strijd, wist Robbert zijn 39 caramboles in 15 beurten bij elkaar te spelen. De 2e halve finale was tussen Jan Potman en Rene Onijs, eerstgenoemde kon zijn niveau van de kwartfinale, waar hij met een gemiddelde van bijna 5 zijn tegenstander op de stoel liet zitten, niet vast houden, wellicht toch de spanning voor de felbegeerde titel, want Rene Onijs, die dit jaar voor het eerst meespeelt en geen lid is van een biljartvereniging, wist zijn 20 caramboles als eerste te scoren.
De troostfinale om plaats 3 en 4, werd gewonnen door Jan Potman (bv Boonk) ten koste van Gerard Boonk (bv Mölnhöfte).
In de finale partij bleef Robbert van der Kooi goed spelen en zijn niveau van het gehele toernooi vasthouden en wist deze speler van biljartvereniging Boonk wederom in 15 beurten zijn 39 caramboles bij elkaar te spelen en mag zich terecht een jaar lang “ Deeps Biljartkampioen” noemen, met Rene Onijs als verdienstelijk 2e.
Tijdens het eindwoord van “buuttereedner” Reynie, sprak hij namens mede organisator Rob zijn dank uit aan de Diepenheims cafés en dat er terug gekeken kon worden op een mooi toernooi. Hij memoreerde nog even aan het feit dat het prachtig is dat er dit jaar een 92-jarige mee deed en hij zelfs de 2e ronde wist te halen, maar dat het toch ook mooi zou zijn dat we de volgende editie meer jeugd kunnen verwelkomen.
Biljarten is en blijft een mooi spel, wil je er mee kennis maken neem dan gerust eens contact op of kom kijken op een competitie avond.