Rioolstankoverlast rond Borculoseweg 20 verleden tijd

99

Regelmatig waren er klachten over stankoverlast uit de riolering ter hoogte van Borculoseweg 20 in Diepenheim. Er zijn diverse maatregelen genomen die de stankoverlast moeten voorkomen. Zoals het er nu uitziet zijn de klachten verleden tijd en is de overlast opgelost.

Oorzaak stankoverlast
De stankoverlast werd veroorzaakt door zwavelgas (H2S-gas) in het riool afkomstig uit het buitengebied.

Maatregelen
De afgelopen jaren is op verschillende manieren geprobeerd de stankoverlast te verhelpen. Er zijn onder andere absorberende korrels gebruikt en een roosterdeksel geplaatst. Ook is een andere manier van lozen uit het buitengebied toegepast. Deze maatregelen hielpen niet voldoende. In 2020 heeft een speciaal bureau metingen gedaan en vervolgens zijn diverse installaties geplaatst om de klachten op te lossen. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Nieuwe installatie

Resultaat
Uit metingen die eind december zijn gedaan is gebleken dat de hoeveelheid gassen zodanig is afgenomen dat de stankoverlast vanaf deze locatie tot het verleden behoort.

Meer informatie?
Indien u meer informatie wilt over deze storing, kunt u contact opnemen via info@hofvantwente.nl of telefoonnummer 0547 – 858585.