Remco Landeweerd Deeps Kampioen Biljarten

435

Traditiegetrouw is er in de periode rond kerst en oud en nieuw op de groene lakens van de Diepenheims café’s gestreden om de felbegeerde titel Biljart kampioen van Diepenheim.
Maar liefst 68 deelnemers, waaronder 5 dames, begonnen aan de strijd.
Bijzonder feit is dat in de kwartfinale de oudste deelnemer, Henk Wegereef, met de respectabele leeftijd van 85 jaar en vorig jaar nog behorende tot de 4 beste spelers uitgeschakeld werd door degene die zich een dag later kampioen van Diepenheim mocht noemen.


Dit jaar waren bij café Irma’s de halve- en finale partijen, waarbij de 1e halve finale partij werd gespeeld tussen Remco Landeweerd en Gerrit Boonk. Eerstgenoemde wist in 17 beurten zijn 25 carambols bij elkaar te spelen, Gerrit bleef steken op 21 van de te spelen 34 carambols. De 2e halve finale partij was die tussen Erik ten Have en Willem Dinkelman. Ten Have, veruit de beste biljarter van Diepenheim, had een geweldig toernooi gespeeld en wist 126 carambols te maken, terwijl tegenstanders er geregeld slechts 25 moesten maken.
Bij deze partij bleef hij echter op 111 carambols staan en moest in Willem Dinkelman zijn meerdere erkennen; hij speelde zijn 34 carambols in 24 beurten bij elkaar.
De troostfinale werd door gewonnen door Gerrit Boonk die in deze partij er nog even een gemiddelde uitgooide van 3,4.
De finale partij was er 1 van spanningen, geen van beide spelers haalden het niveau van de voorgaande partijen. Remco Landeweerd bleek uiteindelijk degene die zijn zenuwen het beste onder controle had en de partij uitmaakte in maar liefst 32 beurten, de nieuwe Deeps Kampioen voor een jaar, Dinkelman, kwam niet verder dan 27 carambols.
De organisatie kan weer terugkijken op een geslaagd toernooi en hoopt, dat er volgend jaar nog weer meer mensen mee doen. Ook de jeugd is van harte welkom, niet alleen bij dit toernooi, maar de 2 Diepenheimse biljartverenigingen, BV De Mölnhöfte en BV Boonk nodigen jeugd uit om eens te komen kijken tijdens een wedstrijdavond. Er zijn o.a lesmogelijkheden Laten we deze mooie sport niet laten vergrijzen.