Provincie Overijssel stelt 50.000 euro beschikbaar voor meer eetbaar groen op openbare plekken

50

Provincie Overijssel heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld voor de jaarlijkse actie van Groene Loper Overijssel. In de actie ‘Mmmmm… natuur om op te (vr)eten’ staat eetbaar groen centraal. Zoals de actie al doet vermoeden gaat het om eetbaar groen voor mens én dier. Met de actie wordt een impuls gegeven aan de biodiversiteit.

Meer eetbaar groen in de Hof van Twente?

De planten en dieren in de Hof van Twente kunnen deze actie goed gebruiken. In het najaar gaan buurtbewoners samen allerlei eetbare planten, struiken en bomen aanplanten. Allemaal eetbaar voor dieren en sommige ook voor mensen. ‘In Overijssel zijn er nog genoeg plekken die groen kunnen gebruiken,’ stelt Lilian Dieben, voorzitter kernteam Groene Loper Overijssel. ‘Eetbaar groen in de buurt is leuk, lekker en trekt vogels, vlinders, bijen en insecten aan. Van de actie ‘Mmmmm natuur om op te (vr)eten’ profiteren dus mens en dier.’

Lokale initiatieven in de Hof van Twente ontvangen gratis struiken

De financiering wordt verdeeld onder de tien lokale Groene Lopers, waaronder de Groene Loper Hof van Twente. `We hebben in de afgelopen periode al verschillende ideeën binnen gekregen van actieve groene buurtbewoners’ vertelt Ina van de Riet. Zij organiseren ieder een eigen actie en ontvangen gratis struiken in november. Voedselbosjes, fruitstruiken in speeltuinen of een strook eetbare struiken, een fietstocht langs rustpunten met eetbaar groen. Er wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van beplanting die van oorsprong in Overijssel voorkomt. Daar maken we de insecten en andere dieren ook het meest blij mee.

Wil je meer weten over de actie Mmm… Natuur om op te (vr)eten? Neem contact op via info@groeneloperhofvantwente.nl. De komende weken houden we je via Social Media en het Hofweekblad op de hoogte van alle ideeën die in de Hof van Twente worden uitgewerkt in het kader van deze actie.