Proef de Lente in de Hof van Twente

71

De Groene Loper Hof van Twente zet graag haar ‘beste beentje voor’ als het gaat om duurzaamheid en biodiversiteit. Als afsluiting van de maand van de biodiversiteit willen we graag een aantal ‘lokale initiatieven in het zonnetje zetten’. Daarom kun je op zaterdag 26 mei tussen 9.00 uur en 12.30 uur binnenlopen en proeven hoe ‘de lente’ smaakt. Stap op de fiets en ‘Proef de lente in de Hof van Twente’ bij :

Wagyukoe, Familie Nijhof, Langestraat 161, 7491AE Delden
Kijk je in de stal dan lachen de koeien je toe. De combinatie voeding, massage, ruimte, rust en welzijn maakt dat het vlees van uitzonderlijke kwaliteit is. Laat je net als de koeien inspireren door bier, Bach en massage.

De Stadslandbouw, Kerkstraat 123 D in Goor (achter Avia tankstation).
De Stadslandbouw Hof van Twente verbouwt groente en gewassen op vrijgekomen onbenutte grond in Goor. Als de aardbeien goed zijn, kun je er wat proeven en naderhand je handen wassen met eigengemaakte Goorse zeep.

Slagerij Kastelein in Diepenheim, Goorseweg 8-10, 7478 BD Diepenheim
Slagerij Kastelein is een ambachtelijke slagerij met eigen worstmakerij. Alle runderen en varkens komen van vaste ‘mesters’ uit Twente, die het dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben.

Eko Twente, Goorsestraat 22,  7496 AD Hengevelde
Eerlijke vollegrondsgroente komt rechtstreeks van het land en afhankelijk van het seizoen koopt Eko Twente voornamelijk in bij bio-telers uit Denekamp, Colmschate en Lettele.

Samen-tuin Wessels Erve, Weth. Goselinkstraat 8, 7496 PB Hengevelde
In de samen-tuin ‘Wessels Erve’ verbouwen 8 mensen samen op biologische wijze groente, bloemen en klein fruit in een met wilgen en meidoorn omzoomde moestuin.

Eko Twente/ VVV Delden, Langestraat 29, 7491 AD Delden
100 % biologisch en zoveel mogelijk ingekocht bij boeren en tuinders uit de omgeving. Een unieke combinatie van toerisme, informatie en producten in 1 pand.

Bistro de Tasca, Holterweg 20, 7475 AW Markelo
Qua ingrediënten werkt de kok van de Tasca bij voorkeur met producten van boeren/tuinen/akkers in Markelo en Twente. Samen met ‘Markelokaal’ wil de Tasca bijdragen aan mens-, dier-, milieu- en landschapsvriendelijke producten uit het Markelose landschap.

De Groene Loper Hof van Twente wil zoveel mogelijk mensen inspireren om meer bij te gaan dragen op lokaal niveau aan natuur, landschap en biodiversiteit. Dit doen we o.a. door het zichtbaar maken en verbinden van bestaande groene (buurt)initiatieven, en door kennis te delen om nieuwe groene activiteiten in de Hof van Twente uit te lokken en in gang te zetten. Loop binnen bij deze bedrijven op zaterdagochtend 26 mei tussen 9.00 uur en 12.30 uur en laat je verrassen! Dit is de laatste activiteit in de maand van de biodiversiteit, georganiseerd door de Groene Loper Hof van Twente in samenwerking met Hofkracht.