Presentaties Artists in Residence

21

Kunstvereniging Diepenheim deed vorig jaar mee aan het programma Binnenlandateliers van het Mondriaan Fonds. In het kader hiervan verbleven beeldend kunstenaars Harm van den Berg en Sjoerd Westbroek in 2018 als Artist in Residence voor langere tijd in Diepenheim om zich te ontwikkelen. Een deel van de resultaten die deze residentie heeft opgeleverd, presenteren zij op zondag 1 december.
Harm van den Berg verbleef van 1 juni tot 31 juli 2018 in Werkplaats Diepenheim. In zijn werk spelen de begrippen natuur en landschap een belangrijke rol; kunst heeft voor hem in essentie met de ervaring van een ruimte of plek te maken. Hij zocht naar verschillende mogelijkheden om te werken in het medium geluid. Hiervoor heeft hij een geluidswand en een geluidskolom ontwikkeld waaruit geluiden klinken zonder dat de bron zichtbaar is. In het verlengde van zijn onderzoek presenteert hij op zondag 1 december een geluidswandeling.
Sjoerd Westbroek verbleef van 1 oktober tot 30 november 2018 in Werkplaats Diepenheim. En ook hij zal op zondag 1 december een presentatie geven.
Aanmelden kan via info@kunstvereniging.nl Houd voor meer informatie de website en socialemediakanalen van Kunstvereniging Diepenheim in de gaten.