Preek van een leek “Samen werken aan wat ons dierbaar is”

236

10 februari 2019 aanvang: 10.00 uur
Preek van een leek in de Johanneskerk te Diepenheim
Minister van Defensie
Mevrouw Ank Bijleveld-Schouten
“Samen werken aan wat ons dierbaar is”

Het is na vele jaren een goede traditie geworden, één keer per jaar een Preek van een leek te houden. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat onze minister van Defensie, Mevrouw Ank Bijleveld-Schouten, toegezegd heeft deze zondagmorgen invulling aan deze dienst te willen geven.

Natuurlijk heeft ze veel binding met de Gemeente Hof van Twente. Zij was de eerste Burgemeester van de nieuwe Gemeente op 1 januari 2001. Velen hebben haar leren kennen en anderzijds heeft zij vele inwoners van de Hof van Twente leren kennen.
Haar staat van dienst is groot. In de politiek in het bijzonder als Tweede Kamerlid, als Staatssecretaris, als Commissaris van de Koningin (later Koning), als voorzitter van Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk en nu als Minister van Defensie. Wie ooit wel is op haar site heeft gekeken ziet dat ze veel voor werkbezoek op missies gaat en mee gaat op staatsbezoek.

Zoals ze vertelde in politiek café De Pol, elke week is ze op vliegreis ergens naar toe. Zo ook op missie naar onze eigen militairen in Irak voor Kerstmis. Dat ze dan op kerstavond om 23:00 uur
’s avonds weer thuis is laat zien dat ze hart heeft voor de zaak en haar functie.

Haar Preek zal dan ook zeker gaan over samen werken aan wat ons dierbaar is. Het gaat om waarden die ons dierbaar zijn, die we samen (niet alleen defensie) moeten beschermen.

Er zal in deze dienst een bijzondere muzikale omlijsting zijn onder leiding van Luuk Meinders, dirigent van de koninklijk onderscheiden Harmonie Diepenheim. Werkzaam bij de Johan Willem Frisokapel, De Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers. Naast hem zal meewerken in een muzikaal kwintet: Wilco Elferink, Martijn Tellmann, Maarten Vriesema en Niels Voortman. Ook daar zijn we blij mee dat deze heren hun muzikale ondersteuning aan deze dienst willen geven.

Het beloofd een bijzondere dienst te worden en wij hopen dan ook velen van u te mogen verwelkomen. Hopelijk in het bijzonder ook militairen, oud-militairen, militairen die op missie zijn geweest en alle aanverwanten van hen die betrokken zijn of zijn geweest bij Defensie.
Want vrede en veiligheid moet en zal hoog in ons vaandel staan.
Tot ziens op 10 februari om 10.00 uur in de Johanneskerk in Diepenheim.