Politiek in de Pol presenteert: Het Twentse Verkiezingsdebat

85

Op zondag 19 november, drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, zijn de hoogstgeplaatste Twentse kandidaten van de belangrijkste politieke partijen te gast bij Politiek in de Pol. Dat zijn Isa Kahraman uit Rijssen (nr. 16 van NSC) en maar liefst drie wethouders: Wim Meulenkamp van de gemeente Hof van Twente (nr. 21 op de lijst van de VVD), Hanneke Steen van de gemeente Hengelo (nr. 9 bij het CDA) en Jimme Nordkamp van de gemeente Losser (nr. 24 op de lijst van PvdA/Groen Links).

Co-host is de hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia, Daan Bonenkamp. Presentator Hans Verbeek spreekt met hem over de rol van media (en in het bijzonder de Tubantia) in verkiezingstijd.

De vier kandidaat-Kamerleden krijgen ieder de gelegenheid een pitch te houden, waarin zij de belangrijkste punten kunnen benoemen. Daarna gaan zij met elkaar in debat aan de hand van vier stellingen.

De 44e aflevering van Politiek in de Pol is op zondag 19 november 2023 om 17:00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek van Duo054 begint om 16.30 uur. De column is van Paul Abels. Reserveren wordt aangeraden via www.herbergdepol.nl

Politiek in de Pol is de maandelijkse, onafhankelijke en onpartijdige politieke talkshow in Diepenheim, die is uitgegroeid tot een groot landelijk succes. In het programma, dat zo’n anderhalf uur duurt, zijn telkens landelijke en regionale of lokale politici te gast. Daarnaast is er een column en live-muziek, en is er ook voor de zaal gelegenheid vragen te stellen.

De afgelopen jaren waren onder andere te gast: Sigrid Kaag, Mark Harbers, Rob Jetten, Eric Van der Burg, Pieter Omtzigt, Caroline van der Plas, Mona Keijzer, Eddy van Hijum, Laurens Dassen, Gerdi Verbeet, Thom van Campen, Tjeerd de Groot, Pieter Heerma, Henk Kamp, Lodewijk Asscher, Sharon Dijksma, Ank Bijleveld, Alexander Pechtold, Arie Slob, Han ten Broeke, Ankie Broekers-Knol, Hans Wiegel, Lilianne Ploumen, Diederik Samsom, Agnes Jongerius, Malik Azmani, Annie Schreijer-Pierik, Andries Heidema, Ellen Nauta, Wouter de Winther, Twan Huys, Ron Fresen, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.