Politie voor iedereen

87

In Arnhem en Ede zijn de basisteams van de politie gestart met een unieke wervingscampagne. Op de plekken waar ik mijn jonge politiejaren sleet, willen ze nieuwe collega’s uit eigen stad die de wijken kennen. Mensen uit de buurt. In Twente zouden wij zeggen eig’n mensen.

Dat zou toch wat zijn. De buurman van hiernaast die ineens in een blauw pak over straat gaat. En jou een bekeuring onder de ruitenwisser drukt voor foutparkeren. De wereld is dan een paar straten te klein. Nee, laat bij ons in het mooie Twente maar gewoon dienders uit een ander dorp patrouille doen. Of uit de stad als het echt niet anders kan. Want oons kent oons­ werkt alleen maar als de problemen niet te dichtbij komen.

Ik ben wel voorstander van agenten met gebiedskennis. Aanvoelen wat er in de wijk speelt, maar ook hoe je er mee om moet gaan. Een stadse aanpak werkt hier niet. Hier kuiern we de problemen uit naar ieders zijn tevredenheid.

Wil je ook een politieagent voor iedereen zijn? Mijn voorstel is om de sollicitatiebrief in correct Twents dialect in te sturen en wie weet zien we mekaar ooit in het Stedeke.

Goed goan!

Jordy Scheggetman