Plastic afval = grondstof!

62

Op woensdag 27 juni werd in Markelo onder het motto ‘Plastic is geen afval maar grondstof’, het startschot gegeven voor ‘Hof van Plastic on Tour’. Op initiatief van de Lions club Goor-Markelo-Diepenheim en in samenwerking met HofKracht en Hof van Plastic werd onder ruime belangstelling en met tientallen kinderen plastic zwerfafval ingezameld in en om Markelo, dat vervolgens in enkele machines werd omgevormd tot materiaal voor nieuwe producten zoals hulzen voor balpennen.

Met deze actie werd niet alleen aandacht gevraagd om (plastic) afval niet in de berm te gooien, maar ook te laten zien dat afval weer als grondstof kan dienen. De organisatie is van plan dit jaar ook andere kernen en buurtschappen in de gemeente Hof van Twente te bezoeken, waarbij het wederom de bedoeling is kinderen van basisscholen te betrekken. Hiermee laten we zien dat duurzaamheid en circulaire economie ook heel concreet zijn!

Locaties gezocht met veel zwerfafval

Weet u locaties in de Hof van Twente waar veel zwerfafval ligt? Geef de locatie door via mail info@hofkracht.nl, WhatsApp 06-41008824 of via facebook #hofvanplasticontour.