Ouderwets gezellige tv-avond met jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’

36

Zondag 2 oktober was het precies 30 jaar geleden dat de eerste televisie-uitzending van TV Oost te zien was. Daarmee was de allereerste regionale televisiezender van Nederland een feit. Op zaterdag 29 oktober sluiten we de jubileummaand af met een ouderwets gezellige tv-avond ’30 Jaar TV Oost’, een jubileumshow met TV Oost-oprichter Henny Everts en vele andere TV Oost-coryfeeën.

Jubileumshow
In de jubileumshow ’30 jaar TV Oost’ op zaterdag 29 oktober is pionier en oprichter van TV Oost, Hennie Everts, te gast. Hij schreef samen met Peter Schavemaker zijn biografie ‘Jongen van Kotte’, waarin de opkomst van de regionale omroep voor Overijssel natuurlijk niet ontbreekt. We blikken met hem en vele andere TV Oost-coryfeeën terug op de afgelopen 30 jaar regionale televisie. Ken jij deze programma’s nog? Van Jonge Leu en Oale Groond, de Hunnen, Regiotap, Studio Oost, En Dan Nog Even Dit en De Nachtbraker. Ook waren er opvallende nieuwsuitzendingen zoals natuurlijk die rondom de vuurwerkramp in Enschede, de crash van de F16 in Hengelo, de Deventer Moordzaak en de euforie rondom het landskampioenschap van FC Twente. Het wordt een ouderwets gezellige tv-avond waarin we je meenemen langs de meest memorabele programma’s en fragmenten uit 30 jaar regionale televisie.

Elke dag een nieuwe ‘oude’
De hele maand oktober kun je elke dag op TV Oost om 16.00 uur oude programma’s en nieuwsonderwerpen terugkijken. Een aflevering van regiosoap Van Jonge Leu, een nieuwsuitzending rondom de vuurwerkramp, een aflevering van De Regiotap, het boven water halen van de Kamper Kogge, de MKZ-crisis en nog veel meer. Je vindt alle uitzendingen ook op rtvoost.nl/30.

Wat wil jij terugzien?
Tot 29 oktober kun je nog stemmen op een lijst van 30 memorabele tv-programma’s en nieuwsfragmenten. Stemmen kan online op rtvoost.nl/30. Onder de stemmers verloten we maar liefst 20 biografieën ‘Jongen van Kotte’ met mooie kijkjes achter de schermen van 30 jaar regionale televisie.

De jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’ zie je op zaterdag 29 oktober om 18.00 uur op TV Oost. De uitzending wordt dezelfde avond herhaald om 23.00 uur en op zondag 30 oktober om 12.00 en 15.30 uur.