Oude graven Begraafplaats Markelo worden geruimd

56

Oude graven op Algemene Begraafplaats Markelo worden geruimd.
Daarom heeft de gemeente besloten om 345 graven te ruimen. Dit betekent dat we oude graven leegmaken om ruimte te maken voor nieuwe graven.

Waarom worden graven geruimd?
We willen ervoor zorgen dat er ook in de toekomst voldoende ruimte is om mensen te begraven op de begraafplaats in Markelo.

Wat gebeurt er met de graven?
– De stoffelijke resten kunnen opnieuw begraven worden of in een verzamelgraf met herdenkingszuil (en eventueel een herdenkingsplaatje) geplaatst worden.
– De grafstenen worden verwijderd. Nabestaanden kunnen deze meenemen als ze dat willen. Als nabestaanden dit niet willen, worden de stenen onleesbaar gemaakt en
vernietigd.

Hoe kunt u reageren?
Bent u een nabestaande van iemand die op grafveld E begraven ligt? Neem dan contact op met de gemeente. U kunt een e-mail sturen naar info@hofvantwente.nl of bellen met J. Vruwink, beheerder van de begraafplaats, op telefoonnummer 0547-85 85 85.

Wat is de planning?
– We plaatsen deze week een aankondiging op het mededelingenbord op de begraafplaats op grafveld E.
– Nabestaanden hebben vervolgens 1,5 jaar de tijd om te reageren.
– Het ruimen van de in totaal 345 graven en de aanleg van het nieuwe grafveld kan daarna starten.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via info@hofvantwente.nl of door te bellen met J. Vruwink, beheerder van de begraafplaats, via het telefoonnummer 0547-85 85 85.