Opvang minderjarige statushouders in Diepenheim

859

Vanaf februari 2023 worden in Diepenheim aan de Goorseweg 20 minderjarige statushouders opgevangen. Het pand, waarin momenteel een gastenverblijf is gevestigd, biedt dan onderdak aan maximaal 12 kinderen met een geldige verblijfsstatus. Deze kinderen zijn gevlucht zonder ouders en vallen onder de voogdij-instelling Nidos.

24 uur per dag begeleiding
De minderjarige vluchtelingen krijgen elk een voogd toegewezen van Nidos. Om de opvang en integratie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen, worden ze daarnaast dagelijks begeleid door professionele woonbegeleiders van You Care. Zij zijn 24 uur per dag aanwezig op de locatie en helpen de kinderen met alle dagelijkse zaken. Overdag gaan de kinderen naar school. Daarnaast mogen zij een bijbaantje hebben.

Communicatie direct-omwonenden
Direct-omwonenden van de nieuwe opvanglocatie in Diepenheim zijn afgelopen vrijdag persoonlijk geïnformeerd door de eigenaren van het pand en wethouder Hannie Rohaan. Wie vrijdag 13 januari niet thuis was, heeft een brief ontvangen met meer informatie. Daarin zijn zij uitgenodigd voor een inloopavond speciaal voor direct-omwonenden.