Openluchtspel  Kosterskoele terug in juli 2022

113

Na 2 jaar noodgedwongen pauze spelen we nu gelukkig weer een openluchtspel in het mooie Openluchttheater “ De Kosterskoele”.

Er is gekozen voor een vrolijk stuk met de titel: Kats op de löppe
Het oorspronkelijke stuk is bewerkt en herschreven door Jan Henk Berendsen in samenwerking met het regieteam.

Het stuk speelt zich af in de  zestiger jaren van de vorige eeuw op en rond de boerderij van Rieks Havering, die naast boer ook verschillende bestuurlijke functies heeft. Daarnaast komen er ook regelmatig pensiongasten op de boerderij. Dit vindt Rieks bijzonder interessant, vooral als het om jonge, vrouwelijke gasten gaat.

Dat hij zich als “oude bok“ ook nog een groen blaadje meent te kunnen permitteren wordt hem door zijn omgeving en politieke tegenstanders niet in dank afgenomen. Met name dochter Gea en huishoudster Anna ergeren zich bont en blauw aan het gedrag van Rieks.  Alles wordt dan ook uit de kast gehaald om hem weer op het “rechte pad“ te krijgen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom wordt regelmatig de hulp ingeroepen van beroepsritselaar Steven, die uit elke situatie een slaatje denkt te slaan. Al met al voldoende ingrediënten om er weer een mooi schouwspel van te maken.

De uitvoeringen vinden plaats op 15,16,18,20,22,23,25,27,29 en 30 juli. Aanvang 20.30 uur. Kassa open om 19.00 uur. Kaarten a € 10,00 voor het openluchtspel zijn uitsluitend en alleen te koop of te reserveren bij Infocentrum Markelo, Goorseweg 1, 7475 BB Markelo met telefoonnummer 0547 760015.

Voor meer inlichtingen www.kosterskoele.nl