Opening expositie Old Deep’n en de molenaars van Watermolen Den Haller goed bezocht

106

Na een woord van welkom door de beide voorzitters Herman Haan namens de 25 jaar jubilerende Historische Vereniging Old Deep’n en Lideke van Driel namens de molenaars van Watermolen Den Haller, die dit jaar stilstaan bij het 850 jaar bestaan van hun watermolen, werd met een kleine openingsceremonie bij het Ottenhuis de jubileum expositie van de beide verenigingen geopend. Veel aandacht is er bij deze expositie voor de etsen van de kunstenaar Gerard J. Bos (1860-1943), de schilderijen van amateur kunstenaar Jan Bannink (1910-1977) en de verzameling ansichtkaarten van Herman Bruil (1921-2017).
Bijzondere objecten, die meer dan de moeite waard zijn om te bezichtigen zijn ook het tentoongestelde schaalmodel van de watermolen gemaakt door Jan Bruil, de legertrom met de veelzeggende tekst “Honi soit qui mal y pense” (laat niemand er iets slechts van denken), de nachtwachthoorn uit 1753 ooit geschonken door hoogedele heer kapitein J.A. Sloet Warmelo en de voor deze expositie speciaal gerestaureerde viool van oud Diepenheimer Alex Polak, die deze in 1942 aan zijn buurman Willem Kremers gaf toen hij door de bezetters in Westerbork te werk werd gesteld.  De heer Polak kwam niet terug en het was heel bijzonder voor de genodigden om  de 14 jarige Diepenheimse Ting Tzu Boezewinkel ruim 60 jaar na dato op dit instrument te horen spelen!

Foto: Erica Olthuis

Tot slot geeft ook de film over de watermolen een goed beeld van haar 850 jarig bestaan! De samenstellers van deze expositie kunnen dan ook terugkijken op een hele mooie en interessante tentoonstelling! Een aanrader voor een ieder, die in het cultureel historisch erfgoed is geïnteresseerd. Deze expositie is nog te bezoeken tot en met 5 mei a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur in het Ottenhuis aan de Raadhuisstraat te Diepenheim.