Opbrengst collecte Alzheimer Nederland

20

De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Diepenheim in de week van 7 tot en met 13 november € 978,14 opgebracht. Dat is ruim € 160,00 meer dan in 2020. (dit bedrag is alleen contant geld door 17 collectanten opgehaald, het bedrag wat door diezelfde collectanten in Diepenheim via QR-code en on-line acties is “opgehaald”, is bij de organisatie van de collecte in Diepenheim niet bekend )

De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.

 

Voor een toekomst zonder dementie

Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Op dit moment leven ruim 290.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie.

Opbrengst

De collecteweek draagt hier in belangrijke mate aan bij. Alzheimer Nederland bedankt iedereen in Diepenheim die hieraan heeft meegeholpen.

Doneren nog steeds mogelijk

Collectant gemist, maar nog wel willen bijdragen? Ga naar www.onlinevooralzheimer.nl en doneer in de bus van Alzheimer Nederland.

Volgend jaar ook meehelpen?

Wilt u in 2022 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. Voor Diepenheim zoeken we nog 1 of 2 collectanten voor Het Elferink, en ook voor geheel Markvelde. U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij de organisatie van de collecte in Diepenheim:  Petra Wilderink-Wemekamp, Ton Floor of  Gerrit van der Kolk: 0547-351260, wswvanderkolk@gvdk.eu