Ontdek Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal vanuit je auto

145

Zin om te toeren, maar je hebt geen idee wat een leuke plek is om naartoe te rijden? Stap in de auto en ontdek Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, een prachtig gebied in het hart van Overijssel. De nieuwe autoroute ‘Autorondje Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ laat je mooie natuurgebieden, indrukwekkende landgoederen, musea en leuke dorpjes en steden zien.

Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is het gebied in en rondom Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Ontstaan toen een grote ijsmassa de grond opzij duwde, waardoor we vanaf zestien heuvels kunnen genieten van een magisch uitzicht. Met de charmante rivier de Regge die er tussendoor kronkelt. De verbondenheid tussen boer, dorp en landschap gaat hier eeuwen terug. En is vandaag de dag goed zichtbaar in het boerenland met koeien, akkers en velden, de landgoederen, levendige dorps- en stadskernen en maar liefst vijf natuurgebieden van Europese topklasse.

 Autorondje Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Ontdek zelf de pracht van Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal en geniet van de mooie landschappen. Weer of geen weer, de route van 160 kilometer kan je rijden wanneer je wil. En hoe je wil. Start de route in Markelo en eindig daar ook weer. Of kies een ander startpunt. Er zijn er in totaal zes. Of splits de route op zodat je meer tijd hebt voor de tussenstops. De route gaat van Diepenheim tot Ommen en van Holten tot Enter en heeft veel plekken om even uit te stappen. Wissel zitten in de auto af met een bezoek aan musea, interessante bezienswaardigheden en horeca. Keuze genoeg! Of strek de benen voor een korte wandeling door een prachtig natuurgebied.

 De weg op

Start ‘Autorondje Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ op het startpunt in Nijverdal, Holten, Markelo, Enter, Den Ham of Ommen. De folder met de toeristische autoroute kan je gratis afhalen bij de Tourist Info’s en accommodaties in het gebied. Laat je bijrijder de aanwijzingen in het boekje volgen en je tocht kan beginnen. Wil je heerlijk comfortabel een dagje toeren door het gebied zonder dat iemand de aanwijzingen moet aflezen? Laat je dan navigeren langs de mooiste plekken. Scan de QR-code op de folder en download het gpx-bestand. Ga voor meer informatie naar www.sallandseheuvelrug.nl/autoroute.

Autorondje Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is een gezamenlijke uitgave van Toeristisch Bureau Hellendoorn, Toerisme Rijssen-Holten, HofMarketing, Gastvrij Wierden-Enter en Gastvrij Twenterand.