Officiële opening: foto-expositie in de bibliotheken met verhalen over: ‘De Groene Helden van De Hof’

27

Op donderdagmiddag 11 juli om 16:00 uur opent de gratis toegankelijke Groene Helden foto-expositie bij de bibliotheek in Delden, Stadshagen 200. Ontmoet de inspirerende Groene Helden en ontdek hun verhalen. Wethouder Harry Scholten opent deze expositie en schrijfster en fotograaf Ingrid Bargeman vertelt over haar ontmoetingen met de Groene Helden.

Reizende foto-expositie met portretten
In Hof van Twente bloeien diverse initiatieven waarachter Groene Helden schuilgaan: lokale natuurorganisaties, groene buurtprojecten en land- en tuinbouworganisaties. De reizende foto-expositie: ‘De Groene Helden van De Hof’ toont aansprekende portretten van inspirerende vrijwilligers uit verschillende groene hoeken. Zij zetten zich met toewijding in, vaak naast hun drukke baan in de avonduren, weekenden of wanneer zij maar tijd hebben, om Hof van Twente nóg groener te maken.

Van juli tot en met oktober in Hof van Twente
Wegens het succes van vorig jaar reist de expositie ook dit jaar weer van juli tot en met oktober langs de Twentse bibliotheken in Delden, Diepenheim, Goor, Markelo én Kulturhus de Marke in Hengevelde. Deze gratis expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Kom vooral kijken en ontdek welke kleine stappen u thuis al kunt zetten. Als inwoner kunt u meer doen voor de natuur dan u misschien denkt.

Eén van de Groene Helden verhalen
Het verhaal van Machtig Mooi Markelo Zoemt begon in 2018, toen bewoners aan de A. ten Hovestraat wateroverlast aanpakten met een plan dat natuurbehoud, cultuur, educatie en sociale verbinding omvatte. De buurtsfeer is sindsdien veranderd: bewoners die voorheen nauwelijks met elkaar spraken, helpen elkaar nu. Initiatiefnemer Martine Pleijsier vertelt: “Iedereen heeft zijn eigen netwerk dat we benutten: een rietdekker schonk riet voor het bijenhotel, een buurtbewoner bracht een vlinderstruik en een oud-bewoonster schreef gedichten voor op de borden langs het wandelpad.”
Waar? In de bibliotheken staan de portretten en de verhalen op schildersezels eerst in Delden. Daarna in: Diepenheim, de Reggetuin in Goor, Markelo en Kulturhus de Marke in Hengevelde. De portretten reizen rond en zijn op één plek tegelijk te zien, niet overal tegelijk. Kom vooral kijken tijdens de openingstijden van de bibliotheken.
Wanneer? De officiële opening van de expositie is op donderdagmiddag 11 juli om 16:00 uur bij de Bibliotheek in Delden. Vanaf 11 juli tot 26 augustus in Delden en daarna doorlopend op verschillende locaties in Hof van Twente.
• Aanmelden voor het bekijken van deze expositie is niet nodig. Iedereen is welkom!

Meer weten?
Kijk op de kalender via hofnoggroener.nl voor activiteiten in uw buurt. Onder de paraplu Hof nog Groener organiseren de Bibliotheek Twente, de Reggetuin, de Groene Loper en de gemeente Hof van Twente het hele jaar door groene activiteiten.