Obs Stedeke wint prijs met internationaal project voor kleuters

440
Lerares Adinda van Schaik en Annemarie Steenbergen hebben met het project Story of my life de eTwinning-prijs 2017 in de categorie basisonderwijs gewonnen. In dit internationale project hebben de vierjarigen een digitaal en papieren vriendenboekje gemaakt dat ze hebben uitgewisseld met leeftijdsgenoten in Litouwen.
De leerlingen van groep 1/2 van Obs Stedeke hebben ondanks hun jonge leeftijd goed internationaal samengewerkt. Met filmpjes en een fotoboek hebben ze een internationaal vriendenboekje gemaakt, waarin ze zichzelf voorstellen in het Engels, een foto van hun huis of een tekening hebben gemaakt van typisch Nederlands eten. Zo hebben de leerlingen een kijkje gekregen in het dagelijks leven van een leeftijdsgenoot in het buitenland.
Van Schaik en Steenbergen ontwikkelden het project samen met hun buitenlandse collega. Zo oefenen ze met eTwinning de taal in de praktijk en niet uit een boekje. De kracht van dit project is de eenvoud, vindt de jury. De leerdoelen zijn goed uitgewerkt en de leerstof wordt zo op een leuke manier aangeboden.
Beide leraressen zijn blij verrast met de prijs; het was hun eerste eTwinning-project. “Onze leerlingen kunnen natuurlijk nog niet schrijven, maar zo lukt het ze toch om internationaal samen te werken. We merkten dat de kinderen heel nieuwsgierig werden naar leeftijdsgenoten in het buitenland.”
De prijs, een geldbedrag van 1.000 euro, wordt uitgereikt op de jaarlijkse eTwinning-conferentie die dit jaar op 4 oktober in Nijmegen plaatsvindt .