OBS Stedeke heeft nieuwe tenten!

525

Een maand lang is er enthousiast verzameld en gedoneerd. Er zijn onwijs veel lege flessen ingeleverd op school en bij de Spar. Ook is er door veel mensen gedoneerd via de donatielink. Dankzij alle donaties en acties die bedacht zijn is het doelbedrag gehaald. Dus nieuwe tenten voor de basisschool.

Een tevreden gevoel heerst er sinds de kinderen weer op school zijn na de meivakantie. ,,We hebben het gehaald!’’ vertelt juf Danique zodra de kinderen de klas binnenkomen. De leerlingen uit groep 8 zijn blij. Ze hebben hun uiterste best gedaan vanaf het moment dat de actie van de grond kwam. De leerlingen hebben posters gemaakt en opgehangen door de school en bij de Spar. In totaal zijn er vier weken lang hand en spandiensten verricht om zo veel mogelijk geld op te halen.

En dat is gelukt. Het doelbedrag dat van tevoren gesteld was is behaald. Niet alleen de leerlingen uit groep 8 hebben fanatiek verzameld. Ook alle andere leerlingen van OBS Stedeke hebben hun beste beentje voorgezet. ,,Brent uit groep 7 heeft ook goed zijn best gedaan!’’ merkt een van de leerlingen uit groep 8 op. En dat is waar, want hij haalde in zijn eentje een topbedrag op door zonnebrillen te verkopen. De reden dat het gelukt is hebben we te danken aan alle donaties die zijn gedaan. Want bij een actie als deze geldt zeker: alle beetjes helpen.

Met het opgehaalde bedrag kunnen in totaal drie nieuwe tenten aangeschaft worden. Samen met de tent – gegeven door de groep 8 van twee jaar geleden – is de basisschool in Diepenheim van voldoende en kwalitatief goed materiaal voorzien om jaarlijks een week in te kamperen. De tenten die worden aangeschaft zijn geadviseerd door Obelink te Winterswijk.

Via deze weg willen de leerlingen van groep 8 alle donateurs en sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Hopelijk kan het kamp ondanks de huidige pandemie zijn doorgang vinden. Er zullen ongetwijfeld ergens verhalen of beelden opduiken van hoe de tenten bevallen zijn.