Noodkreet dierenambulance

79

Lieve dierenvrienden, de dierenambulance is in nood: onder de motorkap van de dierenambulance spettert olie in het rond en in de cabine heerst een sterke lucht van uitlaatgassen. Na jarenlange trouwe dienst is onze werkplek, de dierenambulance, onveilig en ongezond. De dierenambulance is in feite afgeschreven.

De claxon van de dierenambulance werkte al een tijd slecht en was aan vervanging toe omdat hij er helemaal mee gestopt was. Ook een lampje van de kentekenverlichting had het begeven en moest vervangen worden. Tijd voor een afspraak bij de garage dus!

Tijdens het vervangen van de claxon gaf een medewerker van de dierenambulance aan dat het in de cabine steeds sterker naar uitlaatgassen begon te ruiken. Dit is al heel lang zo, maar is de laatste weken sterk toegenomen. De monteur nam dus de tijd om eens even rond te neuzen naar een eventuele boosdoener hiervan. Meteen viel het hem op dat het overal erg vettig is en er zelfs spetters olie op de onderdelen zitten. Er spuit dus olie rond onder de motorkap. Verder lijkt het plausibel dat er in het systeem van de uitlaat iets mis is waardoor de uitlaatgassen onder de motorkap ontsnappen en we dat in de cabine inademen. De kosten om echt uit te zoeken wat er loos is, zullen hoog oplopen en de kosten van de reparaties zullen nog hoger zijn. Dat is de huidige dierenambulance niet meer waard, want dat zou enkel uitstel van executie zijn en de auto kan, volgens de monteur, in feite als afgeschreven beschouwd worden.

Dat is natuurlijk verschrikkelijk balen! Er wordt gespaard voor een nieuwe bus en het gaat de goede kant op, maar er moet toch eerder in oplossingen worden gedacht dan er geld is voor een nieuwe bus. De dierenambulance is een werkplaats en er moet een vervoersmiddel zijn. De bus rijdt nog, maar lang zal dit niet meer goed gaan en gezond is het zeker niet voor de vrijwilligers. De vrijwilligers van de dierenambulance hebben hulp nodig. Zonder jullie hulp kunnen de dieren in de gemeente niet langer (goed) worden geholpen.

Graag willen de vrijwilligers van de dierenambulance, naast een noodkreet voor financiële ondersteuning, een oproep doen op alle dierenvrienden in en om de Hof: help alstublieft netwerken en connecties maken! De vrijwilligers van de dierenambulance zoeken mensen met connecties die zodra het nodig is (eigenlijk nu al) kunnen helpen met of kunnen helpen aan, een tijdelijke, vervangende auto/bestelwagen/bus of een nieuwe bus of de inbouw voor in de nieuwe bus. Kent u of bent u deze persoon? Mail dan spoedig wat u voor de dierenambulance kunt betekenen: info@dierenambulance-hofvantwente.nl