NOODFONDS ENERGIENOTA Doors Wide Open BIEDT HULP

59
Veel mensen waarvan een vast energie contract eindigt of een variabel contract hebben, krijgen te maken met een fikse stijging van de energie nota.
Bij sommige mensen is dit bijna 3 x zo hoog geworden; veel mensen kunnen dit niet zelf opvangen en daarom biedt het fonds van Doors Wide Open al sinds het begin van dit jaar financiële en begeleidende hulp aan in crisis situaties.
De gemeente en overheid zijn ook met een tegemoetkoming gekomen voor de allerlaagste inkomens. Met name bijstand-en uitkeringsgerechtigden en mensen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum ontvingen al 800 euro en hebben nu een toezegging van het kabinet van nog eens 500 euro. De pijn is dus daar wat verzacht.
Veel mensen die net boven een bepaalde inkomensgrens zitten, maar ook met een laag inkomen (de zogenoemde middeninkomens) komen nu juist steeds meer in de problemen. Samen met de sterke inflatie op alle andere producten komen zij nu ook maandelijks te kort met ernstige gevolgen. Voor deze groep is dit fonds nu ook aanspreekbaar voor met name hen die in de problemen komen. Het is een klein fonds en er wordt geholpen zolang er gelden beschikbaar zijn en is alleen voor inwoners van Hof van Twente. Doors Wide Open kijkt samen met u naar de mogelijkheden en oplossingen die voorhanden liggen.
Het fonds helpt tot max. 50 procent van de verhoging van de energiekosten. Ook wordt gekeken naar energiebesparende middelen en andere beschikbare hulp vanuit Stichting Doors Wide Open.
Zit u in ernstige problemen door de enorme stijging van de energie dan kunt  mailen voor een vrijblijvende afspraak.